Sterk kjærlighet for Hødd 

Hødd - Florø

INTERVJU: Nærsynet har besøkt Sindre Eid på hjemmebane. Foto: Morten Asbjørnsen 

Sindre Eid har Hødd trykket godt inn til sitt bryst. Kjærligheten for klubben er noe han ikke klare å legge skjul på, og nå vil han ta blåtrøyene med seg opp til OBOS-ligaen igjen.

I hjemmet til Sindre Eid er det én ting vi legger spesielt merke til. Utsikten over bygda fotballaget Hødd holder til i. Utsikten til et forventningsfullt Ulsteinvik foran 2017-sesongen. Eid ble annonsert som ny hovedtrener like før jul i fjor. Hødd rykket ned, og nå har han fått hovedansvaret for å føre dem opp igjen. Et ansvar som Eid selv, er klar for.

      – Når tilbudet var der, så var det første jeg spurte meg selv: Er jeg klar for det? Det føler jeg at jeg er. Jeg har et brennende ønske om å føre klubben min opp igjen, og derfor takket jeg ja til denne jobben, forteller han.

     I Ulsteinvik er det et brennende ønske om å ha en stabil, norsk toppklubb. Forventingene er det ingenting å si på i fotballbygda, og det samme gjelder for Eid selv. Han beskriver fotball som en idrett der man enten må gi alt eller ingenting.

     – Jeg forventer alltid 100% av meg selv. Jeg gjør alt i min makt for at Hødd skal bli best mulig. Det er ingenting halvveis i fotball. Det er enten alt eller ingenting, og for meg er det alt.

 Sterke følelser til klubben

Å være fotballtrener, er nok noe mange drømmer om. Å få trene en toppklubb i Norge, og kanskje til og med utlandet. Å møte opp på treningsfeltet hver dag, med en plan som skal få ditt lag til å yte maksimalt. Noen trenere har ambisjoner om å trene et lag med god økonomi, som spiller i toppen av divisjonssystemet. For Sindre Eid er det ikke slik. For han, er det en ting som betyr noe, og det er Hødd.

      – Et halvt liv i klubben gjør selvsagt at det blir sterke bånd. Det er så mye mer enn en jobb. Det er en hobby og livsstil. Jeg kunne aldri klart å trene en klubb som konkurrerer mot Hødd. Jeg er for glad i klubben til å kunne gjøre noe slik. Også det å flytte vekk fra Ulsteinvik er noe Eid ser på som uaktuelt på dette stadiet.

   I Ulsteinvik bor han sammen med kone og to barn, som går på skole i hjembygda. Sønnen spiller for A-laget til Hødd. Familien er noe 42-åringen verdsetter veldig høyt.

     – Jeg har en fantastisk familie å komme hjem til hver dag. Hvis det er dårlige dager, og vi kanskje har tapt en kamp, så er det godt å komme hjem. Der er jeg pappa og mann, og det er viktig for meg å være det så mye som overhodet mulig.

Tøff jobb

Selv om Eid stortrives i jobben som hovedtrener for Hødd, er det ikke slik at det alltid er like gøy å være trener på høyt nivå.

    – Det er som et marathon i full spurt. Det kjedligste er når man taper en kamp, og guttene ikke har fulgt kampplanen. Da føler jeg som trener at jeg ikke har nådd frem med budskapet mitt, og det er uten tvil den verste følelsen, avslutter Eid.