–  Håper Norge kan se min lidenskap

Idol-stjerne fra Volda

Jekeziahrem «Jeki» Villanueva under Audition på Hurtigruten. FOTO: Endre Forbord/TV 2

Jekeziahrem «Jeki» Villanueva er nå videre til andre runde i bootcamp under årets Idol. 

Jekeziahrem Villanueva  (21) fra Volda kan bli Idol-finalist. Hun deltok også i 2014, men er denne gangen med for å satse ordentlig på musikken. Hun ønsker å vise Norge hva hun kan og har å by på. 

21-åringen er tydelig på at deltakelsen denne gangen er annerledes enn i 2014. Hun understreker at hun har utviklet seg som person og artist, med nye mål. Det er likevel tydelig at det blir tøff konkurranse denne gangen også. Selve konkurransen har endret seg siden sist «Jeki» deltok. I 2014 deltok hun som en del av topp 40, nå er det kun ti av 120 deltagere om går videre til live-sendingene. 

– Å være med på Idol igjen, kan jeg si er en emosjonell berg-og-dal-bane. Det er utrolig skummelt å vise frem seg selv og sitt talent for dommerne og hele Norge. Det er like nervepirrende for hver utfordring vi får, og det er alltid en stor lettelse å komme seg gjennom en runde.  Man vet aldri når man synger sin siste sang, spesielt nå under bootcamp når 120 skal bli til ti.

Jeki håper å komme langt i årets sesong

– Jeg meldte meg på Idol igjen fordi jeg har alltid hatt lyst til å gjøre det. Jeg føler at jeg ikke benyttet sjansen sist, som jeg har angret litt på. Jeg tenker at denne gangen har jeg så mye mer å vise. Jeg har lyst å kjempe mot mine egne usikkerheter og bevise for meg selv og andre at det er dette jeg er født til å gjøre! Denne gangen vil jeg komme meg lenger i konkurransen enn det jeg gjorde sist.

Jeki har funnet god støtte hos foreldrene, og beskriver dem som en av hennes største inspirasjoner for musikkinteressen. Familie og venner har også vært med å pushet til ny Idol-deltakelse. Jeki er tidligere elev på musikklinja ved Volda videregående skule, og hun ser tilbake på tiden med takknemlighet. 

– Musikklinja på Volda videregående skule har vært med på å forme meg som musiker. De tre årene var rike på opplevelser og erfaringer. Jeg har hatt utrolig dyktige lærere og musikkpedagoger som har hjulpet meg til å utvikle sangstemmen og musikkferdighetene mine.

Vanskelig å etablere seg

Jekis musikkinteresse ble større etter Idol-deltagelsen i 2014. Hun fikk flere spillejobber i Volda og Ørsta.  Men etter å ha flyttet til Bergen, oppdaget Jeki hvor vanskelig det er å etablere seg som soloartist. 

– Musikk er noe jeg har lyst å gjøre for resten av livet, og det er noe jeg brenner så inderlig for. Jeg har lyst å formidle min historie gjennom musikk. Jeg håper Norge kan se min lidenskap og at jeg har det som trengs for å bli Norges nye superstjerne, sier 21-åringen. – Den store drømmen er å få platekontrakt og å jobbe med dyktige musikere. Jeg har veldig lyst å skrive og gi ut låter, eventuelt et album. Og jeg har lyst å sette mitt eget spor i musikkbransjen og være en av de fremste norske artistene der ute.