– Ikke riktig å legge økonomisk press 

IKKE OVERRASKET: Jens Standal Groven, prorektor ved Høgskulen i Volda, mener forslaget er i tråd med signalene regjeringen tidligere har gitt ut. 

Regjeringen foreslår nå at 15 prosent av stipendet skal først gis etter fullført grad. Det er feil å legge økonomisk press sier studentene. 

– Det er i tråd med de signalene vi har fått tidligere fra denne regjeringen, sier Jens Standal Groven, prorektor ved Høgskulen i Volda. 

DEBATT: Jens Standal Groven regner med at det blir en debatt rundt det nye forslaget. Foto: Tone Solhaug, HVO.

Groven er ikke overrasket over forslaget, men vet ikke om det er riktig å legge økonomisk press på studentene for å fullføre en grad. Idrettsstudentene Sander Iversen og Aron Kristiansen mener forslaget er urettferdig. 

– Det er ikke alle som har like stabil økonomi, så jeg syns ikke det er riktig å legge presset der, sier Iversen. 

URETTFERDIG: Aron Kristiansen og Ander Iversen mener det nye forslaget er urettferdig for de som ikke har stabil økonomi. Foto: Iris Alm

Iversen og Kristiansen tror noen studenter kommer til å føle et press på å fullføre en grad de kanskje ikke ellers ville gjort. Idrettsstudentene mener stipendordningen er god som den er nå. 

– Om det er riktig eller ikke, det er et politisk spørsmål. Man kan si at det er gode ting å kunne skifte studie uten å bli politisk straffet, men jeg regner med at det blir en debatt rundt det, sier Groven. 

Som stipendorningen er nå, får man 40 prosent av lånet omgjort til stipend når man har stått eksamen. Regjeringen foreslår nå å endre det til at 15 prosent av stipendandelen skal gis etter fullført grad.

 

Iris Alm

Iris Alm

Les flere artikler fra Iris Alm.