Nasjonal transportplan: Møreaksen får 8 millioner

Ingen penger til Hafast

Det blir ikke satt av midler til Hafast i nye NTP, mens Møreaksen får 8 millioner. 

I en pressekonferanse mandag, ble det presentert hvordan Møre og Romsdal får utbytte av NTP. Møreaksen som er ferdig regulert og klar til bygging får totalt åtte millioner kroner.

Ifølge NRK signaliserer regjeringen at de også vil bygge Hafast, men at det ikke er satt av konkrete midler til dette.

Harald Nesvik (Frp) var en av de som stod på ferjekaia i Molde tidligere i dag for å presentere deler av NTP. Han forteller til Sunnmørsposten at han mener fylket har fått på plass alt man har bedt om.

– Det neste store blir Hafast, sier han.

Tirsdag kveld ble de første prosjektene på nasjonal transportplan (NTP) lekket av statsministeren selv. Blant prosjektene som stod på denne listen for bevilgning av penger var blant annet en ny ringvei øst mellom Arna og Vågsbotn, ny fergefri E39 mellom Ådland og Svegatjørn samt Sotrasambandet. Erna Solberg fortalte også at det blir ny E16 samt dobbeltspor på jernbanen mellom Arna og Stanghelle, ifølge NRK. Hafast er en del av E39, og er et av Vesltandets største prosjekter. 

– Våre ambisjoner og forventninger er at Statens vegvesen fortsatt skal få midler slik at vi kan være påbyggingsklar i 2022/2023, sier Kjell Sandli, prosjektleder i Hafast. 

Strynefjellsvegen ikke prioritert

Et annet prosjekt som står på listen for forventede prosjekter er Strynefjellsvegen. En viktig transportåre. Vartdal Plast benytter seg stadig av denne strekningen. 

– Det vil være til stor fordel om denne vegen blir forbedret. Vi vil gjerne ha denne vegen i bedre stand, hvis det er mulig, sier logistikksjef Christian Vartdal til Nærnett.  

Nærnett

Les flere artikler fra Nærnett.