Jonas Krøvel til Urørt-finalen

Jonas Krøvel til urørt-finalen

BEST LIVE: Jonas Krøvel (på bass) med resten av bandet Pom Poko, storkoser seg når de kan spille live. Her på Trondheim Calling tidligere i år. Foto: Thor Egil Leirtrø

For under et år siden sto Jonas Krøvel på festivalen Ugress med noen improviserte låter som fikk flere i publikummet til å gå. På onsdag står han med det samme bandet i urørt-finalen.

1.mars går urørt-finalen av stabelen på by:Larm scene i Oslo, og denne gangen med en volding som en av finalistene. Jonas Krøvel beskriver sin reise til urørt-finalen med bandet Pom Poko, som en lang bølge av flaks.

- Det hele begynte med at jeg fikk et tilbud om å spille på «Ugress», en litteraturfestival i Trondheim. Det er en litterær festival med jazzinnslag, og de visste at jeg hadde et par venner som gikk jazzlinja. Vi hadde ingen klar idé. Vi møttes, og halvannen uke senere sto vi på scenen. Låtene var sloppy, energiske og improviserte, det var nok litt for bråkete for publikum, sier Krøvel til Nærnett. 

Men den litt lunkne responsen satte ingen stopper for motivasjonen til Pom Poko. Opptreden hadde tvert imot vekket noe i dem. Den samme kvelden dro de sammen for å spille inn en ny låt. Gitaristen hadde nemlig kommet på at fristen for å melde seg på festivalen Trondheim Calling gikk ut om et par dager. Fristen rakk de akkurat, og i samme slengen slang de ut låta på urørt. Det skulle vise seg å bli en veldig viktig avgjørelse.

- Noen dager etter vi hadde sendt inn en demo ringte Trondheim calling, det samme gjorde urørt. Vi hadde nesten ikke rukket å eksistere før vi var oppdaget. Vi har bare kjørt på en bølge hele veien. En lang bølge med flaks, forteller voldingen. 

Utelukker ikke seier

Når det kommer til vinnersjansene er Krøvel usikker. De konkurrer mot større band som «Dårlig Vane,» «Lüt» og «Emma Jensen.» Men i år har juryen mye å si i avgjørelsen om hvem som vinner, noe voldningen håper kan komme hans band til gode. 

- Hadde det kun vært avstemning som avgjorde, hadde vi ikke hatt sjans. Vi konkurrer mot band som Dårlig Vane som har over 2 millioner streams på spotify. Men i år har juryen mer å si, og Edvard Valberg fra bandet Honningbarna som sitter i juryen, har skrytt av oss. Jeg tror vi har en sjanse, men det er umulig å si, sier Krøvel. 

Utnytter urørt

Selv om ingenting er avgjort i urørt-finalen enda, ser Pom Poko for seg en lys fremtid for bandet. Og Krøvel forteller at de kommer til å fortsette med musikken så lenge de klarer. Urørt-finalen har gitt dem en kickstart, noe de har planer om å utnytte etter beste evne.

- Vi lager nye låter hele tida. Urørt-nominasjonen har gitt oss en «hype» vi må utnytte. Men musikken vi spiller er ikke så typisk norsk, noe inspirasjonen vår heller ikke er. Vi håper derfor å kunne spille i utlandet etter hvert. Vi har allerede fått et tilbud fra en fyr i Japan som vil gi ut låtene våre og sende oss på turné, dette er en non-profitt arbeid, men uansett veldig stas. Vi har lagt fremtidsplaner, minst et år fram i tid, forteller han.