Godværet nærmer seg slutten: – Går mot kaldere og våtere vær 

Studentene er klar for regnvær

PÅ VEI: I følge meteorolog Eldbjørg Moxnes nærmer vi oss en kaldere og våtere periode. (Foto: Eros Coratti)

Den plutselige bonussommeren som har preget Søre Sunnmøre de siste dagene later til å snart bli om til høst. Nå kan du vente deg både tåke og vind.

–  Det blir fortsatt en del fint vær, i alle fall i morgen ser det fint ut, med mulighet for litt tåke i ytre strøk, forteller vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Eldbjørg Moxnes. 

– Vi har et lavtrykk på vei inn mot de sørlige delene av landet. Dette kan føre til noe sørøstlig vind i morgen, torsdag. 

Mot værskifte

Moxnes forteller at vi nå næremer oss slutten av en godværsperiode.

– Fredag vil lavtrykket dra med seg nedbør som vil føre til et værskifte. Men det ser ut som det blir noe bedre lørdag med stort sett opphold og stigende temperaturer, før det igjen blir kaldere og våtere søndag, sier Moxnes.

– Dette vil markere  starten på en kaldere og våtere periode. 

Høsttåke

Onsdag våknet deler av Søre Sunnmøre opp til tåke. Denne holdt seg til omtrent midt på dagen og lammet blant annet flytrafikken på Hovden. Meteorologen forteller at dette er et helt vanlig høstfenomen. 

– Når det er litt mindre kraft i sola blir tåken liggende litt lenger. Dette er typisk på høsten ved kystnære strøk. Av og til blir det liggende hele dagen. 

Les også: Tåke vil gjøre det umulig for luftambulansen: – Distriktet her er ekstra sårbart