Hjørundfjord filmteater er årets filmklubb 2019

Kåret til årets filmklubb 2019

Under filmklubbenes landsmøtehelg i Bergen 23. mars, stakk Hjørundfjord filmteater av med den gjeveste prisen.

Filmklubben som holder til i Sæbø ble 23. mars kåret til årets filmklubb 2019, dette skriver Norsk filmklubbforbund (NFK). 

Ifølge NFK har de aldri hatt så mange nominasjoner til årets filmklubb som i år, men det var til slutt filmklubben i Sæbø som stakk av med seieren. 

Styrets begrunnelse
«Årets filmklubb har vist seg å være en solid, oppfinnsom og hardtarbeidende filmklubb. Dette er en klubb som virkelig legger vekt på opplevelsen av en visning, i alt fra lukta i lokalet, og bruk av levende musikk, til hvordan de selv har satt i stand lokalet sitt for å gi en fullgod kinoopplevelse på et sted hvor det ikke er en selvfølge.

Årets filmklubb har blitt en sentral kulturaktør i sitt nærmiljø. Antall medlemmer i klubben utgjør hele tretti prosent av folketallet hvor de holder til. Selv om vi tar høyde for at medlemmer kommer tilreisende fra steder i nærheten viser dette at årets filmklubb har klart å bygge et høyst tiltrengt og ønsket kulturtilbud.

Med påskestumfilm, filmvisning under verdens første bygdepride, og med kassebilverksted i forbindelse med visning av Flåklypa grand prix, har årets filmklubb vist at de går above and beyond i sitt arbeide med å skape gode opplevelser, og «inntrykk med avtrykk», som de selv kaller det.

Det er med stolthet og nær sagt selvfølgelighet at Norsk filmklubbforbund har æren av å gi prisen Årets filmklubb 2019 til Hjørundfjord filmteater.»