Spennende sesong i vente for KFUM Volda

KFUM Volda går for opprykk

Julie Kolnes legger opp til Ingrid Korsbrekke. Foto: Svein Olav Humberset

Kaptein Vilde Stakseng gleder seg til sesongstart og de lange borteturene som venter for KFUM Volda. Etter fjorårets gode sesong håper laget på opprykk til Eliteserien.

KFUM Volda endte til slutt på 2. plass bare ett poeng bak Sandnes VBK forrige sesong. Da var målet å holde seg oppe i divisjonen, denne sesongen derimot er målsetningen klar.
– Vi holdt på å rykke opp i fjor, men så klusset vi det litt til for oss selv på slutten av sesongen. Treneren vår har sagt foran årets sesong at et mål må være å rykke opp i år, sier kapteinen Vilde Stakseng til Nærnett

Lange reiser

Denne sesongen blir Volda å reise mye, den nærmeste bortebanen blir når de reiser til Bergen for å spille i Stemmemyren Idrettshall i Februar.
– For min egen del synes jeg det er veldig gøy, jeg er glad i å reise. Dermed er det en glede å få reise og oppleve steder til tross for at fokuset er på volleyballen, forteller Stakseng.

De andre lagene som Volda skal spille mot denne sesongen er Sandnes VBK, Gjesdal, Bergen Studentidrettslag og TIF Viking 2. 
– To av lagene er de samme som i fjor. vi vet at de holder et høyt nivå, spesielt Sandnes kriget vi mye med i fjor. Bergen er veldig ustabile på grunn av at det er studenter så det er mye utskiftninger og man vet ikke helt hva man får. Gjesdal og TIF Viking vet vi veldig lite om, men gleder meg til å møte de, sier Stakseng.

Jobbe med samarbeidet

KFUM Volda startet treningene sine for et par uker siden og er i full oppkjøring fram mot sesongstart.
– De første ukene nå har det vært mye styrke og kondinasjonstrening, nå nylig har vi satt i gang med mye spill og bygge opp samarbeidet som lag, forteller Stakseng til Nærnett.

Sesongen starter i Gjesdalhallen borte mot Sandnes og Gjesdal den 27. oktober, mens den første hjemmekampen er mot TIF Viking 2 den 11. november