I gjennomsnitt 11.000 tilbake på skatten

kommunetall-2017

OVERRASKELSE: Heldigvis er de fleste flinke til å betale skatt i Møre og Romsdal, men noen vil nok våkne opp til en skattesmell i dag. Foto: Bjørn Wahl

I natt fikk alle lønnstakere, pensjonister og næringsdrivende det vi tidligere kalte selvangivelsen, men som nå heter skattemeldingen.

I en pressemelding skriver Skatt Midt-Norge at Møre og Romsdal ligger godt an, og de fleste har penger til gode på skattemeldingen sin som man kan lese på www.altinn.no.

Omlag 148 000 skattebetalere i Møre og Romsdal vil til sammen få tilbake 1,6 milliarder kroner, eller nesten 11 000 kr hver i gjennomsnitt.

Derimot kan mange våkne opp til en skattesmell idag. Nesten 36 000 personer har bommet på skatten, og må betale tilsammen 787 millioner kroner i restskatt. Gjennomsnittet for restskatt-betalerne blir altså 22 000 kroner.

Fire av fem sunnmøringer leverer digitalt

De aller fleste sjekker, endrer og leverer skattemeldingen sin elektronisk. I år har nærmere 184 000 av skattebetalerne fått skattemeldingen elektronisk, mens 49 000 fortsatt benytter seg av papir. 

Få hjelp av familien

En ny funksjon som nå er lagt inn i Altinn er muligheten til å endre og levere skattemelding på vegne av en verge. Det betyr at du kan gi bort arbeidet til en regnskapsfører, svigersønn eller mannen din. 

Den nye funksjonen kan du benytte deg av når du logger deg inn på Altinn.

Slik er gjennomsnittet i din kommune

 

 

Bjørn Wahl

Bjørn Wahl

Les flere artikler fra Bjørn Wahl.

Journalistikkstudent ved Høgskulen i Volda 15/18.

Frist for innlevering av skattemeldingen er 30. april for lønnsmottakere og pensjonister og 31. mai for næringsdrivende. Lønnstakere og pensjonister som ikke har endringer trenger ikke å levere skattemeldingen.