Konflikt rundt ny trafokiosk

Konflikt rundt ny trafokiosk

Det har kommet opp en ny trafokiosk i Hareid sentrum. Det er delte meninger rundt denne blant lokalbefolkningen.

Vikebladet har tatt seg en prat med deler av lokalbefolkningen i Hareid etter at den nye trafokiosken, også kalt transformatorkiosk eller nettstasjon, kom opp i sentrum av bygda. 

Jan Arild Bjåstad er en av de som har utalt seg til Vikebladet og han føler det har vært en misforståelse et eller annet sted og er misfornøyd med dagens ordning. Misfortåelsen kommer sannsynligvis av dårlig kommunikasjon da Bjåstad hadde fått inntrykk om at det kun skulle være en midlertidig løsning.

– Så får jeg høre at den skal stå her i flere tiår. Jeg har diskutert saken med flere, også lokalpolitikere. De er like overrasket og rystet som meg over hvordan dette er mulig.

– Ikke så ille

– Trafokiosken er ikke akkurat noe smykkeskrin, men jeg tror ikke det er så ille i bunn og grunn. Det er for tidlig å uttale seg om estetikken før de hele står ferdig, sier ordfører i Hareid, Anders Riise.

Riise forsvarer trafokiosken og mener at det ikke vil bli så aller verst når de får planert og tilpantet rundt trafokiosken. Videre forteller han at de vurderte flere alternative plasser for trafokiosken, men at det er Mørenett som eier trafokiosken, og det er de som bestemmer hvor trafokiosken blir plasert etter at de har vært i gjennom områdekonsesjon for plasseringen.