– Alle er unike på hver sin måte

Onsdag denne uken er det premiere på skolekonserten «Mosaikk» på Øyra Skule. Tema for arrangementet er mangfold, og et flerkulturelt samfunn. 

– Dere vil møte blant annet forskjellige språk i forestillingen. Unger som bruker sitt eget språk på ulike måter, forteller Kjersti Markegård, assisterende rektor ved Øyra Skule.

Assisterende rektor ved Øyra Skule, Kjersti Markegård FOTO: Håken Kvam Lyngstad

I dag hadde Øyra Skule generalprøve på forestillingen «Mosaikk». Markegård sier skolen ønsker å markere og feire mangfoldet de har, og i samfunnet generelt. Hun sier forestillingen ikke bare handler om forskjellige språk og nasjonaliteter, men at alle er unike.

 Vi tenker at alle ungene er små mosaikk-biter, sier Markegård.

Premierekveld

I kveld er det premiere, og tredjeklassingene Christina Mesfen Margo og Albion Shala gleder seg til å opptre de neste dagene. Albion synes det å danse er det kjekkeste med forestillingen, mens Christina liker godt å høre alle de forskjellige språkene. De ser frem til å vise forestillingen for venner og familie.

Konserten er den første fremføringen i Amfiet på skolen, etter den ble bygd. Arrangementet begynte som et ønske om å lage en konsert der de skulle feire den nye Øyra Skule, og utviklet seg til et samarbeidsprosjekt på tvers av ulike organisasjoner i Volda. 

– Selv om vi har hatt en offisiell åpning av skolen, blir «Mosaikk» mer vår egen åpning, sier Markegård.

Stort engasjement

Kaja Elise Åslid Enge er musikkterapeut og har vært med i planleggingen av arrangementet. Hun forteller at det har vært mange aktører med, blant annet Volda Frivillighetssentral, Volda læringssenter og Volda Kulturskole. 

– Vi ser at barn med flerkulturell bakgrunn er mindre representert i typiske kulturelle fritidstilbud. Derfor handler det om å gjøre deltakelsen mer tilgjengelig for flere, sier Enge.