Fotballhallen i Hareid koster mer enn først antatt
 

Koster mer enn først antatt

Illustrasjon av slik fotballhallen skal se ut. FOTO: UtbyggingsTeknikk AS

Fotballhallen i Hareid viser seg å koste mer enn først antatt, nå kaller ordfører Anders Riise inn til ekstra kommunestyremøte for å løse opp i flokene.
 

I flere år har Hareid IL hatt et ønske om å komme i gang med byggingen av en fotballhall. Nå har det oppstått ett nytt hinder etter at kostnadene viser seg å være større enn først antatt. Ordfører i Hareid kommune, Anders Riise har nå kalt inn til ekstra kommunestyremøte fordi byggenemda ber kommunestyret om å bevilge mer penger til prosjektet. Samtidig er det ikke ordinært kommunestyremøte før 23. mai, og for å unngå at byggestart skal bli utsatt lengre enn nødvendig så arrangeres møtet allerede førstkommende torsdag.

– Planen er at hallen skal være klar til å tas i bruk i løpet av høsten, men det avhenger av hva som vedtas på torsdagens kommunestyremøte, sier Svein Rotevatn i Nordplan AS, som er med i prosjektplanleggingen. 

Reduksjon fra første anbud

Første anbud for fotballhallen lå på 36,3 millioner, men etter en ny forhandling har de kommet frem til en pris på 29,5 millioner etter å ha trukket ut en del poster som ikke skal ha vært nødvendig for å få en funksjonell hall. Det er fortsatt 4,5 millioner mer enn det kommunestyret har bevilget, men det er en reduksjon fra første anbud, skriver Hareid kommune på sine hjemmesider.

Idrettslaget har også planer om å gjøre dugnadsarbeid i samarbeid med entreprenørene for å ta ned deler av utgiftene. Samtidig ser de også at det er mulig å selge enda mer reklameplass i hallen, og dette har gjort at kostnadene har blitt betydelig lavere.


Pågått lenge

Allerede i 2016 skrev Hareid IL på sine hjemmesider at prosessen med fotballhallen var godt i gang og at de ønsket å ha den ferdigstilt i løpet av høsten 2018. Nå, i april 2019 er hallen enda ikke blitt påbegynt.
Tilbake i februar ble det vedtatt dato for byggestarten, den ble satt til 23. april.

Hareid IL skrev også den gang på sine hjemmesider at behovet for mer areal til trening og kamper er skrikende, og at det også hadde vært flott for dem å ha en hall som kan bli brukt til konserter og messer.