Får 100 000 i startstipend for gründere

kreativ grunder startstipend

KREATIVE GRÜNDERE: Hallstein D. Mala (t.v.) og Matias Myklebust er nå i gang med å starte opp sin andre kreative bedrift. Foto: Toini Thanem

Volda-studentene Hallstein D. Mala og Matias Myklebust får startstipend av fylkeskommunen for å utvikle kreativ virksomhet.

I august utlyste Møre og Romsdal fylkeskommune inntil fire startstipend på 100 000 kroner til gründere som ønsket å starte bedrift i fylket.

Et av disse stipendene gikk til Hallstein D. Mala og Matias Myklebust. 

«Hvilket stipend var det egentlig vi søkte på?»

– Det var litt uventet. Vi tenkte vi skulle legge igjen en søknad og prøve, men det var på ingen måte forventet at vi skulle få stipendet. Så det kom litt ut av det blå for vår del, sier en fornøyd Mala til Nærnett. 

Myklebust forteller at han kom over utlysningen tilfeldig på Facebook. Da kom han på idéen til Mala, og fant ut at den passet perfekt til stipendet. 

– Men samtidig så tror man jo ikke helt på det før det skjer. Da Hallstein sa han hadde fått mail om at vi hadde fått stipendet så måtte jeg tenke meg litt om. «Hvilket stipend var det egentlig vi hadde søkt på?» for jeg søkte jo bare også forsvant det. Jeg tenkte vel at det var uvirkelig, sier Myklebust.

Skal på studietur i Europa

Mala og Myklebust går nå sitt tredje år ved Media, IKT og Design-linja ved Høgskulen i Volda, og driver selskapet Ranglefant AS. De forteller at pengene vil bli brukt på research og videreutvikling av konseptet deres.

– Mest sannsynlig blir det en studietur eller to til lignende konsepter i Europa, sier Mala.

– Der vil vi finne ut hvordan andre som har startet lignende konsepter har gjort det. Hva de tilbyr, hva de tilbyr som vi også kan tilby, eller hva de ikke tilbyr men som vi kan gjøre, slik at vi kan bli unike.  Og hva som passer inn i en bedriftsmodell som matcher Sunnmøre og norsk natur, utdyper Myklebust. 

Vil skape en arbeidsplass for kreative mennesker

Stipendvinnerne forteller at Ranglefant produserer filmer, reklame og dokumentarer. Konseptet de vant stipend til blir derimot litt annerledes.

– Dette konseptet blir en bedrift nummer to, under Ranglefant. Det blir en plass hvor kreative mennesker og bedrifter kan komme og jobbe med prosjekter. Vi ønsker også å ha en avdeling der man kan drive med postproduksjon innenfor film, bilder og lyd, forteller Mala.