Splid innad i KrF
 

– KrF kan ikke leve som vippeparti på Stortinget

FOLKELIG: Kaffe og kaker ble servert mellom debattene under medlemsmøtet til Møre og Romsdal KrF i Ålesund i går kveld. ALLE FOTO: Adreas Søvik Helgeberg

Leder i Volda KrF, Arild Iversen, mener partiet står ovenfor et viktig politisk valg. I dag har lokallaget i Volda ekstraordinært møte.

– Knut Arild har stilt oss overfor et modig og dristig valg. En endring er nødvendig. Vi kan ikke være vippeparti i tre år til. Vi er nødt å ta et valg. Det blir spennende hvor landsmøtet til slutt lander, sier Iversen.

USIKKER: Leder i Volda KrF, Arild Iversen, har ennå ikke bestemt seg i KrFs store politiske spørsmål. 

Nærnett intervjuet Arild Iversen på medlemsmøtet i Møre og Romsdal KrF i Ålesund i går kveld. I dag skal Volda KrF skal ha sitt ekstraordinære årsmøte klokken 19:00 i Pinsekirken. Der skal de velge utsendinger til fylkesårsmøtet i Møre og Romsdal KrF den 27. oktober.

Årsmøte i kveld

– Medlemmene i partiet, ikke lederne, er de som skal diktere en løsning. Jeg er veldig spent på hva Volda KrF mener. Standpunktene vil vi ta med videre til fylkesårsmøtet, sier Iversen.

Volda KrF er et av de største lokallagene i Møre og Romsdal.

Arild Iversen er også én av tolv innstilte delegater til det ekstraordinære landsmøte 02. november. Han syns det er viktig å møte med åpent sinn.

– Jeg håper delegatene ikke kommer med bundet mandat. Delegatene må bruke sitt beste skjønn på landsmøtet og ta med seg prosessen fra lokallagene. På landsmøtet kan det plutselig dukke opp nye alternativ og tanker som vi må forholde oss til. Da er det viktig at man lytter.   

I dag ser Iversen fordeler og ulemper på begge sider.

– Hareide argumenterer godt for sitt strategiske syn. Jeg har også sans for Olaug Bollestad som sier at høyresiden har mer av det vi i KrF er godt kjent med, nemlig å bygge samfunnet nedenfra.

LES OGSÅ: Ulike syn blant lokallagene

LES OGSÅ: Les hva Hareide sa før medlemsmøtet i Møre og Romsdal KrF

Positiv til høyresiden

Anders Egil Straume (KrF) var også på medlemsmøte i Ålesund i går. Han velger høyresiden.

POSITIV TIL ERNA: KrFs representant i Formanskapet i Volda, Anders Egil Straume, ønsker først å gå til høyresiden. 

– Vi har samarbeidet med Høyre i fem år, og fått til veldig mye der. Det er rart å plutselig skulle gi dem svarteper. Først må vi gå til forhandlingsbordet med Høyre, Frp og Venstre og se på mulighetene der. Hvis det går dårlig, så kan vi se på muligheten sammen med venstresiden, sier Straume.

Straume sitter i formannskapet i Volda kommune. Han er svært fornøyd med møtet i går.

– Det har vært verdifullt å være her. Partiledelsen har redegjort på en ryddig og grei måte. Både Hareides og Bollestads meninger kom tydelig fram, sier Straume.