KrF-ledere på Søre Sunnmøre splittet i synet på kabinettspøsmål

Lederne i KrF på Søre Sunnmøre er enig i at justisminister Sylvi Listhaug har gått for langt. Derimot er det større usikkerhet om man bør felle regjeringen eller ikke.

–  Det er unaturlig å felle en regjering, når vi støttet Erna Solberg som statsminister i valgkampen, svarer Øystein Blom til Nærnett.

Nærnett har vært i kontakt med lederne i KrF Ulstein, Herøy og Vanylven om deres syn på om regjeringen må gå eller ikke. Leder i Vanylven KrF, Øystein Blom, er enig om at Sylvi Listhaug har gått for langt, men vil ikke felle regjeringen.

Svein Ulrik Brubakk, leder i Herøy KrF, støtter derimot et mistillitsforslag fullt ut.

Det er ikke første gang Sylvi Listhaug provoserer med sine innlegg på sosiale nettverk. På spørsmål om dette vil føre til dårligere samarbeidsklima mellom KrF og Høyre mot valget i 2021, svarer Brubakk at det kan være en konsekvens av et mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug.

Olav Sæter, leder i Ulstein KrF, er enig at Sylvi Listhaug har tråkket over streken, og vil støtte et mistillitsforslag. Erna Solberg får da ta konsekvensene av et mistillitsforslag, uten at det må bety at Solberg trekker sin regjering.

Brubakk var fornøyd med uttalelsene til Knut Arild Hareide om at Sylvi Listhaug har lav tillit, og bør holde seg unna slik grov retorikk. Brubakk er enig at det er statsminister Erna Solbergs jobb å ordne opp, uten at man trenger å stille et kabinettspørsmål.

Klokken 12 i dag møtte Knut Arild Hareide pressen for å orientere om KrFs standpunkt i Listhaug-saken. Han understreket at det ikke hører hjemme noe sted å sammenligne Arbeiderpartiet med terror. Hareide poengterte også at Listhaug har liten tillit i KrF. Landsstyret skal konkludere saken utover dagen, og komme med en offentlig uttalelse i dag eller i morgen.