"Åsted Valen" åpner i Fosnavåg i kveld

Kristian Valen åpner Norges-turnè i Fosnavåg

ÅPNINGSSHOW: Kristian Valen (43) står torsdag kveld på scenen i Fosnavåg i det nye showet hans, "Åsted Valen".

Torsdag kveld åpner komiker Kristian Valen (43) sitt nye show "Åsted Valen" på Fosnavåg konserthus.

Kristian Valen er en av Norges fremste komikere. Torsdag kveld klokken 19.30 står han på scenen på Fosnavåg konserthus og skal ha sitt første show som skal gå på diverse scener i landet ut året. 

Radio Volda var torsdag i Fosnavåg for å møte Valen og høre litt om forventingene hans for kvelden , og ikke minst om valget av Fosnavåg som åpningssted for showet. 

- Når man har Norgespremiere på noe, så er det liksom Oslo, Bergen, Stavanger eller Trondheim som gjelder. Vi fikk et tilbud om Fosnavåg, og da lurte jeg første og fremst på hva det er? Men så tenkte jeg at det ville ha vært litt kult egentlig, så da endte vi opp med det, forteller Valen. 

Frustret regnskapsfører

Valen skriver også i et Facebook-innlegg at han fikk "kjeft" fra regnskapsføreren som helst ville sett at åpningsshowet gikk av stabelen i en annen by. 

Til Radio Volda utdyper Valen litt mer om nettopp det valget. 

- Han ville jo helst ha saler som tok 1300-1500 mann i Oslo som egentlig er vanlig, men dette er mer sjarmerende. Det er gøy å få frem steder som man aldri har spilt på før, forteller 43-åringen. 

Til showet i kveld forteller Valen at han har hentet inspirasjon fra et program på TV 2 som heter Åsted Norge, noe som også gjenspeiler seg i navnet på showet. Han røper at det vil kommer flere parodier fra kjente personer og ikke minst historier og erfaringer han selv har opplevd i det siste.