Går ut mot Høgskulen

kritikk mot høgskulen

MISFORNØYD: Marianne Synnes er ikke fornøyd etter debatten ved Høgskulen i Volda. Foto: Ådne Riis Hallås

Høyre-politiker Marianne Synnes klager på behandlingen hun fikk under torsdagens debattsending ved Høgskulen i Volda.

Andrekandidat for Høyre i Møre og Romsdal, Marianne Synnes, gikk torsdag ettermiddag ut med kritikk mot Høgskulen i Volda på sin offentlige Facebook-side. Kritikken kom i etterkant av den politiske debatten som fant sted på Høgskulen noen timer tidligere. 

«Store deler av debatten gikk uten at jeg fikk slippe til, andre parter fikk ordet flere ganger, og jeg måtte hisse meg opp for overhodet å få sagt noe, og flere påstander fra venstresiden fikk stå ukommentert. Dette etterlot ikke noe godt inntrykk av opplæringen av neste generasjon journaliststudenter, HVO» skriver Synnes.

Synnes skriver også at hun aldri har opplevd noe lignende tidligere, og at hun ikke fikk lov til å svare på påstandene som var rettet mot Høyre.

«(...) Man må da også slippe til stemmer som strider imot eget syn eller kan velte eget verdensbilde - i ytringsfrihetens navn,» avslutter Synnes i innlegget. 

Les hele Facebook-innlegget her: 

Dekanen avviser påstandene

UENIG: Dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn er uenig med utsagnet til Synnes.
Foto: HVO.

Dekanen ved avdeling for mediefag, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Synnes.

– Påstanden hun kommer med vil jeg avvise. Det er ikke uvanlig at politikerne er kritiske til pressen. Volda utdanner ikke folk i en viss politisk retning, men til å være kritiske og objektive, og samtidig maktkritiske, sier Rotevatn til Nærnett.

Hun sier videre at flere mediehus fortsatt får jevnlig kritikk for å være vridde til den ene eller den andre siden. 

FERDIG: Debattleder Lars Hægeland (midten) sier han er ferdig med saken.
Foto: Ådne Riis Hallås 

Anser saken som avsluttet

Nærnett har ikke lyktes å komme i kontakt med Synnes, men programleder for torsdagens debatt, Lars Hægeland, forteller at programlederne selv har vært i kontakt med politikeren etter utspillet. 

– Vi har snakket med Synnes og jeg føler at vi fikk sagt vårt. Jeg anser saken som avsluttet fra vår side, sier Hægeland.