Kritisk til nullutslippsferger i Volda 

Kritisk til nye ferger

KRITISK: Frp-politikeren Odd A. Folkestad stiller seg kritisk til Vegvesenet sitt ønske om nullutslippsferge over Voldsfjorden. Foto: Arkiv 

Odd A. Folkestad (Frp) mener det er beklagelig hvis fergesambandet mellom Volda og Folkestad reduseres. 

– Er det noe vi ikke har råd til over voldsfjorden, så er det å nedbygge samband. Det er ikke bare vi som bor lokalt, men alle klager på at det er for dårlige fergeruter, sier Frp-politikeren til Nærnett. 

Mandag ble det klart at Vegvesenet har lyst ut anbud for nye ferger ved sambandene Volda-Folkestad og Festøy-Solavågen. Ifølge vegvesenet skal det i hovedsnakk være snakk om nullutslippsferger. Det er Odd A. Folkestad (Frp) kritisk til. Han mener at elektriske ferger ikke er gode nok til å opprettholde frekvensen fergene har idag.  

– Alle riksveisamband skal ha 20 minuttsavganger. Det er snakk om en overgang fra dieselferge til batteriladet ferge, og da vil du få visse praktiske problem. Den teknologien er langt fra god nok, og heller ikke praktisk nok, sier Folkestad til Nærnett.  

Han sier at hvis det kun skal være en ferge over voldsfjorden som skal fortsette å opprettholde frekvensen på 30 minutter, så vil det by på flere praktiske utfordringer. 

– Når fergen kommer til kai enten i Volda eller på Folkestad, så må den påfylles strøm via batteriladning. Idag har fergen en liggetid på to-tre minutter, og det vil ikke være praktisk mulig når en ferge må lades. Er det en plass du ikke skal bruke batteridrevet ferge, så er det i Volda, slår Folkestad fast. 

Hvis det likevel blir slik Statens Vegvesen til mener Folkestad at det ikke vil være nok med én ferge. 

– Alternativet må i så fall være å sette inn to ferger.