Kulturpris til Sunnmørsjekta

Kulturpris

KULTURPRIS: De frivillige bak gjenreisningen av Sunnmørsjekta vant kulturprisen for 2018. FOTO: Silje L. Bakke (CC BY 2.5)

I går arrangerte Herøy kommune «Til kulturens pris» for 2017 og 2018. Det var et vellykket arrangement i Fosnavåg konserthus. Tre priser ble delt ut denne søndagskvelden.
 

De frivillige arbeiderne ved Sunnmørsjekta «Anna Olav» mottok kulturprisen for 2018. Sunnmørsjekta «Anna Olav» er en rekonstruksjon av en Sunnmørsjekt som grunnet materielle skader, har ligget til lands siden 2011. Herøy kommune har ikke hatt råd til å pusse opp båten, men en frivillig arbeidsgruppe har arrangert flere dugnader for å gjøre båten klar for sjøen igjen.

- Sunnmørsjekta er en viktig kulturskatt for Herøy kommune, sier Bjørn Holum som var sekretær i kulturprisens jury.

Overasket av barnebarn

Kulturprisen for 2017 gikk til trekkspillentusiast Steinar Åheim. Han mottok prisen på grunn av sin mangeårige innsats i Herøy sogelag.

Han ble overasket med gjesteopptredener av Bergsøy blandakor og trekkspiller Morten Bollerud. I tillegg fremførte Åheims barnebarn Bob Dylan-klassikeren «To make you feel my love». Til Åheims store glede.

- En ære

Adrian Helde Remøy mottok ungdommens kulturpris for 2018. Remøy er en stor bidragsyter til musikk- og revymiljøet i Herøy. Han er et stort musikktalent, og juryen håper prisen fungerer som motivasjon for at han skal fortsette satsingen mot artistdrømmen.

- Det var veldig kult å motta prisen det er jo en ære, forteller Remøy

Remøy går nå på folkehøgskole i Gjøvik. Han driver med folkerock og forteller at Odd Nordstoga, Jan Eggum og Ole Paus er de største idolene. I tillegg til å motta pris opptrådde han også med egen musikk i går.  

VANT PRIS: Adrian Remøy mottok i går ungdommens kulturpris 2018. FOTO: Bjørnar Torvholm Sævik

     

Dette er andre året Herøy kommune lager et arrangement rundt kulturprisen. Det var også et husband satt sammen for anledningen som underholdte publikum gjennom arrangementet. Prisutdelingen ble ledet av Torill Myren.      

Espen Roness

Espen Roness

Les flere artikler fra Espen Roness.

Journalist for Nernett.no