– Kundene syns Æ er helt topp

– Kundene syns Æ er helt topp REMA

FORNØYD: Daglig leder Frode Taklo ser ingen problemer med Æ. FOTO: Ingrid T. Heltne

Rema 1000 gikk inn i det nye året med en mye omtalt Æ. Kritikken har kommet fra alle kanter, men selv mener dagligvarekjeden at kampanjen har vært en stor suksess.

- Det er jo mange som har lastet ned appen. Vi har nå over én million brukere.
Frode Taklo er daglig leder ved Rema 1000 Volda, butikken i hjertet av Spinneriet.

Kort fortalt går det nye konseptet ut på at man registrerer bankkortet sitt på en mobil-app, som registrerer hvilke produkter du kjøper. Man får så ti prosent rabatt på de ti varene man kjøper mest av i Rema-butikkene. Rema har også startet en «bestevennordning», hvor enkelte produsenter er foretrukket på ulike produkter som øl og syltetøy.

Alle kundene Nærnett snakker med sier de ikke har satt seg inn i konseptet, men er kritiske til at man fjerner populære produkter fra hyllene. Taklo ser ikke problemet:
- Det er ingen grunn til å ha både Maarud og Kims potetgull salt. Da tar vi heller kun inn Maarud for å selge desto mer av den og heller utelukke Kims.

- Hvor er det kundene sparer mest penger ved å bruke appen?
- Det er vel det at man får 10 prosent på frukt og grønt, så der sparer kunden mye penger. I tillegg får du 10 prosent på de varene du bruker mest penger på. Det betyr at du bestemmer hva slags tilbud du vil ha, i motsetning til andre butikker som velger produktene for deg. Her kan du velge produktene dine selv, hva du vil ha lavest pris på.

- Har det fått noen konsekvenser at dere har kuttet ut en rekke produkter som for eksempel det populære Hansaølet?
- Inntil nå har vi hatt Hansa øl hele tiden, og vil ha det en stund fremover. Så jeg har ikke merket at det blir mindre kunder på grunn av ølet. Vi har så billige priser at folk handler her når de først kommer inn i butikken, smiler butikksjefen og legger til:
- Mange sier at vi tar ut mange produkter, men vi tar bare ut 2 prosent. 98 prosent av merkene blir i butikken.  

- Tror du de eldre vil ha vanskeligheter med å bruke appen?
- Nei, det har gått veldig bra så langt. For de som enten ikke har en smarttelefon eller ikke får til å laste ned, har jeg lastet ned appen på min telefon. Så hver gang de setter nedi bankkortet får de rabatt. Det eneste er at du ikke har appen slik at du ikke kan holde oversikt hele tiden, men du får rabatten på alle varene du kjøper likevel.

Taklo skyver ansvaret tilbake til kundene når han igjen blir konfrontert med kritikken fra kundene.
- De som har satt seg inn i og har oversikt over Æ kommer igjen og syns dette er helt topp.