Loui & Lexus er hjemme og klare for X2

Loui & Lexus er hjemme igjen

Loui & Lexus/Emil Lewe og Aleksander Myrene er tilbake i Volda for å spille under X2-festivalen. FOTO: Stine Lund Trøan

Voldingene Emil Lewe (22) og Aleksander Myrene (22), kanskje bedre kjent som Loui & Lexus, er hjemme igjen og klare for å spille konsert i kveld. De kan fortelle at snøballen ruller og de snart skal signere seg inn hos Vibbefanger. 

I dag, torsdag, starter X2-festivalen i Volda. Loui & Lexus er tilbake for å holde den første konserten kl. 22 i kveld. De er nettopp ferdige med lydprøven når vi setter oss inne på backstage-rommet deres for å ta en prat. 

Guttene kom til Volda i går, og er glade for å være tilbake til der Loui & Lexus startet. Nå bor de i Oslo og balanserer musikk og studier. Emil (Loui) studerer grafisk design, mens Aleksander (Lexus) studerer musikkproduksjon. De forteller at de snart skal signere en avtale med Vibbefanger, som er et plateselskap og management. 

– Vi elsker det. Stilen vår passer godt inn hos Vibbefanger-gjengen, sier Volda-guttene. 

Hvem er egentlig Emil og Aleksander?

Tilbakelent i sofaen forteller Emil at han ikke er helt som Loui. På privaten sier han at er en ganske reservert type som ikke er med på så mye sosialt. Aleksander nikker og sier han er litt sånn selv, men kanskje er med flere sosiale sammenkomster enn Emil, mye på grunn av studiet hans. 

– Men, vi begge har kjærester som heter Julie da. Så i hvert fall jeg henger mye med Julie. Altså min Julie, ikke din, sier Aleksander og ler mens han ser på Emil. 

Når vi snakker om opphavet til navnet "Loui & Lexus", forteller Emil at det egentlig kom til da han var med på NM i buldring i 2010.

– Hvor jeg forresten kom på fjerdeplass, legger han til med et lurt smil. 

Der hadde han en trener som uttalte etternavnet hans som "Loui". Så Lewe ble til Loui. Når det kommer til Lexus sier de at det bare dukket opp siden Aleksander ofte blir kalt Aleks. Ergo; Aleks = Lexus, Lewe = Loui. 

Fra venstre: Aleksander Myrene og Emil Lewe under lydprøven i Propellhallen. FOTO: Stine Lund Trøan

Dataspill bringer frem inspirasjon

Det var på garasjeloftet til Myrene det hele startet. De forteller at Emil begynte å skrive tekster uten beat, så fikset Aleksander det instrumentelle. Litt mer seriøs i blikket sier Emil at tekstene var ekte for han, og at han var redd folk ville synes de var teite. 

– Alt kommer jo av følelser, altså inspirasjon til tekstene.

Og følelser mener de også kommer av dataspill. Når de ikke er på skolen eller lager musikk, bruker de også ofte å spille. Mens han sitter avslappet i sofaen sniker Aleksander inn at han kom på andreplass i Norge med å spille ferdig et Nintendo-spill, etterfulgt av latter. Med et glimt om munnen sier han at han nylig begynt med Runescape igjen, og begge blir sjokkert når de finner ut at jeg ikke vet hva det er. For det vet tydeligvis alle, i følge Volda-guttene. 

– Jeg skulle ønske jeg levde i et dataspill, kommer det fra Emil. 

De starter å diskutere litt rundt dette, og mener verden bare blir mer og mer visuell. De slapp også nylig en singel med navn "Virtual Reality", som vil komme inn i EPen de slipper i mai. Etter enda mer tenking rundt dette forteller Emil Lewe at mange spill har gitt gode minner. 

– Plutselig kan man kjenne en lukt man ikke har kjent siden barndommen, og begynner å tenke tilbake på det. Sånn er det med spill fra barndommen også. Det gir ekte følelser. 

Emil Lewe på scena under lydsjekken. FOTO: Stine Lund Trøan

Med Side Brok-Gudnason som mentor

I startfasen, da de la ut sanger på soundcloud, kom de i kontakt med Runar Gudnason, som er vokalist i bandet Side Brok. De forteller han ble som en slags mentor for dem, hvor han ga dem råd og tips. Ting ble bare bedre og bedre over tid, sier 22-åringene. 

De forteller videre at ting startet ordentlig etter at de slapp EP i 2017. Da ble de invitert med på turnè, etterhvert spille solokonserter og være med på festivaler. 

– Det var da hjulene begynte å trille, sier Aleksander med et smil.  

– Nei, det var da snøballen begynte å rulle. Så bare har den fortsatt å rulle og rulle og rulle, sier Emil med et glimt i øyet. 

Volda-guttene avslutter med å si at de gleder seg enormt til å opptre her i kveld og håper på å se mange der.