Ønsker PPT-tjeneste på Ørstasiden av tunnellen

Levekårsutvalget diskuterer den nye PPT løsningen

PPT-tjenesten i Ørsta/Volda flyttes til Ulsteinvik når det nye interkommunale samarbeidet gjennomføres. Dette fører til at brukerne fra Øye må kjøre 104 kilometer for å beholde tilbudet sitt.
 

Ulstein og Hareid har allerede et PPT-samarbeid, det samme hadde Ørsta og Volda. Nå ønsker de fire kommunene å slå seg sammen for å skape et nytt PPT samarbeid, med også en mulighet for at Hornindal kan bli med.

Med det nye samarbeidet vil kontorplassene i Ørsta kommune bli lagt ned, og samtlige av de 6 fast ansatte ved Ørsta kommune vil få tilbud om å jobbe i Ulstein. Øye sier hun er bekymret over reisetiden til både ansatte og de som trenger behandling.

-Det blir jo et spesielt et problem for de som må reise ifra Sæbø og de ifra Øye. Det er bra at vi får et større og bedre fagmiljø, men jeg skulle ønske vi kunne beholdt et tilbud på Ørstasiden av tunnelen, sier Reidunn Johanne Tvergrov Øye til Nærnett.

Kart som viser kjøreturen for brukere fra Øye
De som vil benytte seg av PPT-tjenesten på Søre Sunnmøre må kjøre i litt over en og en halv time.

Stamina Census

I 2016 gjorde Stamina Census en organisasjonsanalyse for PPT-tjenesten i Ørsta og Volda. Stamina Census rådet de til å søke samarbeid med flere kommuner om tjenestene, dermed bestemte Volda og Ørsta seg for å avslutte samarbeidet i 2016. Nå skal de gå inn i et nytt samarbeid, men leder i levekårsutvalget Odd Magne Vinjevoll stiller seg kritisk til å forhaste inn i ett nytt samarbeid.
-Det burde ikke være et alternativ at Ørsta kommune står alene, men jeg ønsker at vi har en klar og grundig prosess på dette og ikke forhaster oss. Vi ønsker tross alt ikke tre nye år med dårlig tjeneste, sa leder i levekårsutvalget Odd Magne Vinjevoll under onsdagens levekårsutvalg møte.

 

PPT-tjenesten

  • ​Pedagogisk-psykologisk tjeneste.
  • kommunal rådgivningstjeneste for barn og unges behov for spesial undervisning.
  • Kom med grunnskoleloven i 1969(Senere erstattet med opplæringsloven i 1999)
  • Første tjenestene i Norge kom i 1946 fra Aker