Hornindalsmannen Inge Asbjørn Haugen er ikke som andre 66-åringer. 

Maratonmannen

MARATONMANNEN: Inge Asbjørn Haugen utenfor skatteetatens kontor i Nordfjordeid. FOTO: Rasmus Lie

Å løpe ett maraton er noe mange gjennomfører i løpet av et liv. Inge Asbjørn Haugen har løpt vesentlig flere enn det.

601.  Det er antall maratonløp Inge Asbjørn Haugen har fullført. Det er ingen i Norge som er i nærheten av å ha løpt like mange maraton.  Forrige helgs maraton ble gjennomført i Bergen.

Nærnett møter Inge Asbjørn Haugen på jobb i Nordfjordeid. Her jobber han hos skatteetaten Nordfjord. Han jobber her såfremt han ikke er ute og løper. Og det er ingen tvil om at det har blitt noen mil oppgjennom livet.

– Jeg jobber på dagtid og trener på kveldstid. Springer gjerne en mil eller lenger om gangen.

Populær herremann

LØP NUMMER 600: Inge Asbjørn Haugen har gjennomført enda et maraton. Denne gangen på Bislett.

Da 66-åringen løp sitt 600. maraton på Bislett 8. februar, var det mange som møtte opp. Flere store mediehus var på plass for å dekke hans historiske løp. Hovedpersonen løp for anledningen med startnummer 600.

66-åringen fra Hornindal har hatt litt av en reise. Fra hans første maraton i 1984 til i dag har han vært overalt i verden. Likevel er det et lokalt maraton som står hans hjerte nærest: Hornindalsvatnet maraton, som Haugen selv var med på å starte opp i 1992. Han har selvfølgelig løpt alle 28 løpene selv.

Savner større løpemiljø

Haugen er den i Norge som har sprunget flest maraton. På verdensbasis ligger han på en imponerende 170. plass  per 31.desember 2019.

 Han får stadig spørsmål om hvorfor han springer så mye maraton. Svaret på det er enkelt, i følge Haugen.

– Noen går til fjells mens jeg løper maraton. Det er bare min ekstreme måte å holde meg i form på.

Hvis det er noe Haugen skulle ønske seg, måtte det være flere å løpe sammen med.

– Jeg savner et større miljø å trene med her i Nordfjordeid. Det er mye kjekkere å trene sammen med andre.  I Hornindal på 80-90 tallet hadde vi et veldig bra miljø, men det begynner å bli noen år siden.  

Mange jern i ilden

Å løpe over 600 maraton er tidskrevende, ville mange tenke. Men Haugen har flere jern i ilden. På sitt eget visittkort lister han opp tre hobbyer han har. Maraton, musikk og kryssord.  

Haugen snakker varmt om alle kryssordene han har løst og alle sangene han har spilt i bandet. Og det skal han fortsette med – så lenge helsen holder.

Nærnett har tidligere skrevet om 66-åringen. Det kan du lese om her.