Måtte bytte lokale for russefest 

Måtte bytte lokale for russefest

Russefest på Samfunnshuset. FOTO: Karl Biehl

Kommunen har strammet inn rutinene på utleie av egne lokaler. 

En av russegjengene i Volda arrangerer fest på fredag. Festen skulle opprinnelig holdes på Samfunnshuset i Volda. På Facebook-arrangementet skriver en av arrangørene at grunnet nytt regelverk på Samfunnshuset vil festen bli flyttet til Telebygget. 

Kommunen har endret rutinene for utleie 

Eiendomsansvarlig i Volda kommune, Kjell Magne Rindal, forteller at etter de ble kjent med hvilke typer arrangementer som ble gjennomført på Samfunnshuset har de valgt å endre rutiner for utleie av lokalet. 

Nærnett har tidligere omtalt russefester som har tiltrukket seg berusede mindreårige.

Eiendomsansvarlig Volda kommune, Kjell Magne Rindal. Foto: Volda kommune

– Når vi ble kjent med den type utleie som foregikk der og hvordan det ble arrangert, er det klart at det var en av bakgrunnene for at man så seg nødt til å sikre seg at utleie foregår på en skikkelig og ordentlig måte. Dette for at man skal være trygg på de som arrangerer og også de som deltar. 

Kommunen arrangerer møter for å avdekke hvilket arrangement som er tenkt gjennomført på lokalet.

– Når vi får en booking på Samfunnshuset angående fester gjennomfører vi et møte med de som skal leie. Her snakker vi med dem om ansvarsforhold de har som arrangører, i tillegg til de kravene og tiltakene som man må sette i verk for å drive et arrangement på samfunnshuset i Volda, sier Rindal til Nærnett.

Det har også vist seg i flere tilfeller at flere av de som har booket lokale, velger å avbestille. 

– Vi tar også opp dette med personbelastning, altså hvor mange personer som faktisk kan være inne i lokalet man leier. Det er dette som er typiske ting vi går gjennom på et slikt møte, og i etterkant av dette har vi erfart at vi har fått en del avbookinger. 

Les også: Russen tjener på fester som tiltrekker seg berusede mindreårige.