–  Vi er stadig på jakt etter nye lokaler

McDonalds om Søre Sunnmøre

McDonald's blir kanskje å finne på Søre Sunnmøre i nær fremtid. FOTO: Mike Mozart/flickr

McDonald's Norge har foreløpig ingen umiddelbare planer om etablering på Søre Sunnmøre. Men hurtigmatgiganten skal etablere 20 nye restauranter i Norge innen 2023.

Høgskulen i Volda har rundt 4000 studenter. Til tross for en god andel studenter i området, er det mangel på de største navnene innenfor hurtigmatbransjen i Volda og på Søre Sunnmøre. 

Riktig målgruppe

Unge er hyppige kunder hos kjeder som McDonald's, og McDonald's Norge er klar over at det er interesse for serveringstilbudet deres på Søre Sunnmøre:

–  Vi er stadig på jakt etter nye lokaler for McDonald's-restauranter. Per dags dato har vi ingen umiddelbare planer om å etablere oss på Søre Sunnmøre, men vi synes absolutt området er interessant, sier kommunikasjonsrådgiver Kristina Johansen i McDonald's Norge.

Velkommen til Høgskulen

Nærnett har vært rundt på Høgskulen i Volda og spurt studenter om de kunne tenkt seg McDonald's i Volda. Totalt 38 studenter ble spurt: To tredeler var klare på at de ville ønske et slikt tilbud velkommen.

–  Livet er mindre sprudlende uten muligheten til å slafse i seg en Big Mac klokka halv tre på natta, sier en av studentene som Nærnett har snakket med.

I en studentbygd som Volda er mye sesongbasert. Befolkningen i Volda halveres omtrent når det er sommertid når alle studentene reiser hjem. Det er en faktor som bidrar til at det kan bli tøft å etablere i Volda-området for hurtigmatkjedene.

En mulig redning

Europavei 39 (E39) kan være en redning for McDonald's-restaurant i Volda. E39 er veien som går igjennom Volda, noe som betyr at det er en del gjennomkjøring i Volda. På hurtigmatgigantens egen nettside blir det presisert at de ønsker å etablere der det er "store trafikkårer". Tiden vil vise om E39 kan være en redning i fremtiden.

I flere intervjuer har McDonald's Norge røpet at fast food-kjeden planlegger å åpne 20 nye restauranter innen 2023. Det får bli et spørsmål inntil videre om Søre Sunnmøre blir tildelt en av de 20 nye restaurantene.

Hurtigmatkjedene Subway og Burger King har ikke kommet med noen uttalelse om etablering på Søre Sunnmøre til Nærnett.