X2-festivalen kjøper mindre og gjenbruker mer

Mindre nytt, mer gjenbruk

Godt sammarbeid er viktig for å få alt sammen klart til festivalen. FOTO: Stine Lund Trøan

Den gamle propellhallen ved Rokken er fylt opp med frivillige som jobber, god stemning og utallige gjenstander i alle farger og former. X2-festivalen er snart i gang og gamle ting har fått nytt liv.

Mathias Vasbotn Remmereit FOTO: Stine Lund Trøan

Mathias Vasbotn Remmereit, leder for festivalen er godt fornøyd med engasjementet til de frivillige. Han kan fortelle at de er kreative og kommer alltid med gode ideer med hva de kan lage.

Nytt for i år er et basseng på 1 200 liter som består av paller og en presenning, som var en ide en av de frivillige kom med.  For å fylle opp bassenget har de fått hjelp av brannvesenet.

– Vi har planlagt at det skal være noen balanseøvelser som skal pågå, og det er jo kult å kunne lage et basseng ut av gjenbrukte materialer.

Folk donerer

– Vi hadde en som ringte og spurte om vi ville ha et halvt surfebrett siden han hadde knekt det, og det tok vi jo selvfølgelig imot. Så nå henger det fra taket, forteller Remmereit mens han peker mot brettet.

Det fins mange skistoler rundt på festivalplassen.
FOTO: Stine Lund Trøan

Inne i bygget er det flere bord og stoler som er satt sammen med forskjellige ting. Blant annet har gamle ski blitt til stoler og snowboard og skateboard har blitt til bord og benker. Langs en vegg står det også to telt som Remmeret forteller at har blitt donert og har blitt brukt i flere år.

– Det ene teltet var en som hadde sett annonsen hvor vi ønsket ting folk egentlig hadde tenkt å kaste, så han donerte det til oss. Det er ganske retro og skiller seg ut, forteller han.

Nytt lager

Inne på lageret er en hel vegg dekket av gamle ski og i en hylle ligger det en arm fra en utstillingsdukke

Bassenget ble fylt fort opp med hjelp fra brannvesnet. FOTO: Stine Lund Trøan
 

– Før måtte vi frakte alle tingene frem og tilbake fra et eksternt lager, men så fikk vi lov til å lagre dem i et ubrukt rom her, og det er mye enklere og mer miljøvennlig. Vi har ganske mye forskjellig og mye vi har fått som vi ikke helt vet hva i skal bruke til enda. Armen datt av dukka og vi viste ikke hvordan vi skulle feste den på igjen, så vi beholdt den i tilfelle vi trenger den en gang i fremtiden, sier Remmeret.

Utenfor lageret får en gammel pall nytt liv. Den skal bli til flere småbord man kan sette drikke på. På andre bord ligger det plakater som ble til overs fra i fjor. De som ikke blir brukt blir tatt vare på og benyttes senere.

Mer gjenbruk

Gamle paller får nye liv som noe nytt på festivalen.
FOTO: Stine Lund Trøan

– Ønsket er jo å kunne bruke ting igjen så langt det er mulig og vi kjøper dermed inn mindre merch. Det meste av det som blir kjøpt inn er ting vi mangler, og kommer gjerne uten et årstall på seg. Det er ikke så kult om vi måtte bruke ting det står 2018 på i 2019, forteller han videre.

Et stort skilt står lent opp mot en vegg og skal bli den nye plakaten for X2-festivalen. Den skal ikke ha noe årstall på seg, så den skal kunne brukes flere år, selv om det blir feil farge.

Les mer om X2-festivalen her:

– Jeg kan bare si at de menneskene er idioter.

– Føler oss trygge på Kamelen.

Loui og Lexus har vendt hjem for X2-festivalen

Siste innspurt før X2