Avgjørelsen om Mork sin fremtid

Mork sin fremtid

Klokken 10.15 begynte styremøtet i helseforetaket på Maritimt kompetansesenter i Ålesund. Her skal fremtiden til Mork rehabiliteringssenter avgjøres.

Nærnett kommer med løpende oppdateringer fra styremøtet i Ålesund og fra Mork rehabiliteringssenter. 

For å se utviklinger må du oppdatere siden. 

14.39: – Det er slitsomt, fordi uvisshet og usikkerhet er ikke en god situasjon å være i sier Husøy.

14.38: – Vi håper at bedre tid betyr at beslutningsgrunnlaget blir bedre. Jeg tror at de neste to månedene kommer til å handle om utredning i Aure og ikke for Mork, sier tillitsvalgt på Mork, Marte Husøy 

14.27: Styret har blitt enige om å utsette saken til neste styremøte i mai.

14.20: Nå starter diskusjonen om rehabiliteringstilbudene på Aure og Mork. 

14.19: Styret vedtar å samle fødetilbudet for Nordmøre og Romsdal i Molde fram til SNR (Sykehuset Nordmøre og Romsdal) står klart.

14.17: Deler av styret vil ta stilling til lokaliseringen etter at hele bildet, inklusive lokaliseringen av rehabiliteringssentrene, er lagt frem.
– Før vi lander på det endelige avgjørelsen om fødeavdelingens lokalisering, er vi nødt til å se på hva vi lander på når det kommer til rehabilitering, sier styreleder Theodorsen.

14.11: Lokaliseringspørsmålet om fødeavdelingen fortsetter. Styret blir ikke enige om hvor fødeavdelingen skal ligge i Molde eller i Kristiansund.

13.45: Diskusjonen om sammenslåingen av fødeavdelingene i Molde og Kristiansund går mot slutten. 
– Vi bruker penger vi ikke har. Slik kan det ikke fortsette, men selvfølgelig blir vi berørt av alle innlegg og demonstrasjoner, sier Toril Forbord.

Sykepleierne på Mork rehabiliteringssenter følger med på styremøtet i helseforetaket. FOTO: Karl Martin Månnson Biehl

12.50: Nå er det sammenslåingen av fødeavdelingene i Kristiansund og Molde som er oppe for diskusjon. Mork kommer senere.

12.46: Det vil bli brukt ressurser på digitalisering av helsetilbudet. Fagdirektøren i Helse Møre og Romsdal hevder at det er få som sier at de er avhengig av den personlige kontakten.

12.44: Helse Møre og Romsdal sliter med høy gjeld, og mener tilbudene går på bekostning av den økonomiske bærekraften.

12.43: Styret hevder at dette er et prosjekt hvor man fokuserer på å sette Helse Møre og Romsdal i bedre stand, samt forbedre økonomien og pasientflyten.

12.17: Marte Husøy håper på en utsettelse av saken.

12.01: Tillitsvalgt på Mork, Marte Husøy, forteller Nærnett at en nedleggelse vil ramme et nettverk av familier og pasienter sin fremtid.
–  Dagen idag er avslutningen på en tre måneder lang periode der vi har gått rundt å tenkt på dette daglig, forteller Husøy.

Disse damene sto opp kl.04:00 for å kjøre buss til Ålesund for å protestere mot nedleggelse av Mork. FOTO: Helena Rognstad

11.59: Flere har møtt opp i gule vester for å demonstrere for Mork sin fremtid. 

Mork skal opp til diskusjon 12.15

11.37: Diskusjonen om Mork begynner om en times tid.