Administrerende direktør i Flyviking:
– Hovden er av interesse

Mulig konkurranse på Hovden

ATTRAKTIV FLYPLASS: Hovden flyplass er ideell for Flyviking. 

I februar skrev Møre-Nytt at Hovden ble nevnt som en alternativ rute på Flyviking sin Facebook-side. I dag bekrefter adm. direktør i selskapet at de vurderer å benytte flyplassen på Hovden for å opprette en rute i konkurranse med Widerøe.  

– Det vi har sagt og skrevet er at området rundt Hovden virker attraktivt. Ruten mellom Hovden – Oslo er helt klar av interessant for oss, sier Stein Terje Dahl, administrerende direktør i Flyviking.

Hovden er en av mange flyplasser som selskapet har sett på og Dahl beskriver lokalmarkedet som lokkende. Flyruten mellom Hovden og Oslo ble åpnet for kommersiell drift 1. april i fjor.  

– Driften og flytypene vi har er rettet mot flyplasser på størrelsen med den på Hovden. Vi har vært i kontakt med næringslivet i området etter at ruten ble tatt av anbud. Vi opplever at passasjerene i området ønsker et til alternativ til Widerøe på flyvninger til og fra Oslo, sier Dahl.

Widerøe ønsker ikke å komme med noen konkret kommentar til Flyviking sitt ønske om å starte på Hovden, men sier dette:

– Vi er vant med konkurranse. Vi har møtt og møter stadig konkurranse på våre destinasjoner. Konkurranse er sunt og det skjerper oss, svarer Catharina Solli, Informasjonssjef Widerøe til Nernett.no

Bastian Lunde Hvitmyhr

Bastian Lunde Hvitmyhr

Les flere artikler fra Bastian Lunde Hvitmyhr.

Journalistikkstudent ved Høgskulen i Volda