Håper å engasjere folk rundt animasjon

 —Mye å få med seg

Joachim Berg og Adrian Dalen ønsker folk velkommen til animasjonsfestival

Harald Mæle er stemmen bak Langbein og Obelix. Han er en av de som er på programmet under Animation Volda Festival torsdag til søndag.

For tolvte år på rad arrangeres Animation Volda Festival. Festivalen er arrangert av animasjonsstudenter på Høgskulen i Volda og fylles med foredrag, filmvisninger og workshops. I år er temaet for festivalen samspillet mellom lyd, musikk og bilde.

  —Det er mye å få med seg. Blant annet kommer Harald Mæle,  for å holde foredrag. Også Brad Schiff er verdt å få med seg. Så er det jo også fester på kveldene, så dette skal bli gøy, forteller Joachim Berg, nestleder og grafisk ansvarlig.

Inkluderer barna

Søndag er det barnas dag og i den anledning har elever fra Øyra skule hatt workshops et par dager før festivalstart der de har fått laget sine helt egne filmer.

   —Det har vært veldig gøy for både dem og oss. Barn lærer fort og har ingen begrensninger. De har laget mange gøye filmer og fått lekt seg med frukt og grønnsaker, sier Adrian Dalen, som er frivillig ansvarlig.

Filmene vises på barnas dag, der det blir vafler, mulighet for å tegne og disco. 

Vil engasjere 

Adrian Dalen har animasjon i sitt hjerte og håper at festivalen kan engasjere.

— Det viktigste for min del er å kunne engasjere også folk som ikke kan så mye  om animasjon, så kanskje de vil bli like glad i det som meg.