Tar imot 50 tonn fisk hver dag

Nå er det høysesong for fiskemottaket i Sande

Fiskemottaket Sandefisk AS har allikevel hatt litt trøbbel med været. 

Sandefisk AS er det største fiskemottaket på Søre Sunnmøre. Mottaket får gjennomsnittlig inn 50 tonn fisk hver dag. De tar imot fisk av alle slag, og eksporterer fisken til hele Europa.

- Det har blitt en viktig del av regionen, og vi eksporterer også fisk til blant annet Spania, Tyskland og Frankrike, forteller Bjørn Thore Hansen, som er sourcing manager hos Fine Fish Sandefisk. 

Selv om det nå er høysesong og mye fisk, har det dårlige været skapt trøbbel for fiskebåtene. De kommer seg ikke ut på havet, noe som gjør at de får fisket mindre enn tidligere. Allikevel mener fisker Tore Hauge at det har vært en svært god fiskesesong. 

- Jeg tror det er det verste været vi har hatt på ti år. Men når vi først har kommet oss ut på havet tror jeg vi får overkompensert, fordi vi får større mengder fisk når vi først er ute til havs, forteller Hauge. 

Den travle perioden fiskeindustrien nå er inne i fører til lange dager på havna, og det blir mange ekstra timer med jobbing i denne perioden. 

- Arbeidsdagen den er for lang. Jeg kom på jobb i dag kl. 09 og drar ikke hjem før etter det blir mørkt, sier Hansen.

Fiskemottaket er nå inne i en hektisk periode der det økonomiske grunnlaget for fiskesesongen skal legges, forteller Bjørn Thore Hansen.

- Det er nå i høysesongen vi tjener overskuddet. Vi får fulle biler, slik at vi får gunstige frakter. Dette gjør at vi lettere klarer å hente ut marginer. Vi tjener rundt 60 prosent på vårsesongen, i motsetning til 40 prosent i høstsesongen.  

Vil du vite mer om fiskemottaket på Sande, kan du se videoen i videovinduet øverst i saken.