– Denne serien blir du garantert hekta på 

Nærnett sine netflix-favoritter

VARIERT: Nærnett sin redaksjon har plukket ut sine Netflix-favoritter. Her finner du noe for enhver smak! Foto: Skjermdump 

Høsten har inntatt Sunnmøre for fullt. Her er våre Netflix-favoritter til hustrige høstkvelder. 

Vi har kommet oss godt inn i oktober, og høsten har for alvor meldt sin ankomst. Det betyr lave temperaturer, mye nedbør og surt høstvær. Forholdene ligger altså godt til å rette for å krype opp i sofaen med en god film eller serie.

Her er redaksjonen sine Netflix-tips:  

How to Get Away With Murder (2014)

How to Get Away With Murder er et mørkt drama som sender frysninger nedover ryggen. En gjeng med nye advokatstudenter havner i trøbbel og deres badass professor må hjelpe for å få de ut av knipa. Og som tittelen sier handler det selvfølgelig om et mord. En serie man bare må se neste episode av. 

Antall sesonger tilgjengelig på Netflix: Tre

El Chapo (2017) 

Netflix fortsetter å gjøre gamle, gjennomkyniske narkobaroner til legender. Etter suksessen med Narcos, er det nå El Chapo, den meksikanske jævelen av en narco-pàtron, sin tur. Vi blir godt kjent med både de mennesklige sidene hans, og den rå egoismen hans der uskyldige blir slaktet ned, dersom det tjener narkoimperiet.  

Tilgjengelig sesonger: Én 

Peaky Blinders (2016) 

En brutal gangster-serie fra Birmingham i mellomkrigstiden. Serien handler om Tommy Shelby (spilt av en strålende Cillian Murphy) og hans gjeng som jobber på både riktig og feil side av loven. Den BBC-produserte serien gikk første gang i 2014. Fjerde sesong er ryktet å komme i løpet av høsten, de tre første sesongene ligger på Netflix. Bon Appétit!

Tilgjengelig sesonger: Tre 

The Expanse (2017) 

The Expanse er en sci-fi serie satt to hundre år inn i fremtiden, der menneskeheten har kolonisert solsystemet. Jorda, styrt av FN, og den militariserte planeten Mars er konstant på randen av krig, mens «belterne», som bor i romstasjoner på astroider i den ytre delen av solsystemet, konstant blir utnyttet av de to indre planetene. Serien har en solid blanding av krim, skrekk, mystikk, konspirasjoner og action, og kombinert med fantastiske spesialeffekter skaper dette en av de absolutt beste sci-fi seriene i nyere tid. Dette er samtidig et av de mer «realistiske» science fiction-universene der ute, og byr på et fascinerende blikk på hvordan menneskehetens fremtid kan se ut. Et absolutt must for alle som er glade i god sci-fi. To sesonger tilgjengelig, med en tredje på vei i 2018.

Tilgjengelige sesonger: To 

White Collar (2014)

 I denne serien finner vi ikke bare kjekke mannfolk og fin kunst, men også humor og smarte gåter, som blir løst fra episode til episode. Matt Bomer er en svindler, forfalsker og sjarmør av høyeste kunst, som med sine ferdigheter hjelper politiet med å fange skurker. Det er i alt 6 sesonger med alt mellom 6 - 16 episoder. Finn fram snop og brus, for denne serien blir du hekta på.

Tilgjengelige sesonger: Seks 

Newtown (2016) 

I denne svært rørende dokumentaren får vi et innblikk i hva som skjedde da 20 år gamle Adam Lanza gikk inn på barneskolen Sandy Hook Elementary i Newtown, og skjøt å drepte 28 mennesker i 2012. I filmen følger vi foreldrenes kamp for en strengere våpenlov i USA, og vi får se hvordan den lille byen  samler seg i sorgen etter den brutale massakren. 


 Det abstrakte: Designkunst (2017) 

Lite er mer spennende enn å se mennesker være virkelig flinke til noe. «Det Abstrakte - Designkunst» er en åtte episoder lang dokumentarserie fra 2017 som følger åtte designere innenfor hvert sitt felt: Illustrasjon, Skodesign, Scenografi, Arkitektur, Bildedesign, Grafisk design, Fotografi og Interiørdesign. Serien er rask og godt laget, og heldigvis lærerik og inspirerende. Den gir deg det du trenger for å rettferdiggjøre frossenpizza og åtte strake timer foran TV-en – du slapper av og lærer samtidig! Det slår den eksistensielle krisen man kommer i etter hver episode av Black Mirror.

The Americans (2013) 

Den tidligere CIA-offiseren Joe Weisberg er skaper og produsent bak den amerikanske TV-serien The Americans. Kanskje derfor er serien beskrevet som så realistisk og troverdig. Vi befinner oss i Washington under Reagens tid som president, mens den kalde krigen er i sin siste, kaldeste fase. 
Det amerikanske ekteparet Elizabeth (Keri Russell) og Philip (Matthew Rhys) er i realiteten to sovjetiske KGB-spioner som ble «plantet» i USA da de var unge. Under dekke av å være en vanlig amerikansk familie, driver de spionasje og agentvirksomhet for Sovjetunionen. I huset ved siden av bor FBI-agenten Stan (Noah Emmerich), som jobber i kontraetterretningen. Serien hadde premiere i 2013, den femte sesongen blir sendt i 2017, mens den sjette og siste (10 episoder) kommer i 2018. Fire sesonger ligger nå i Netflix.
Her det spekket med spenning, drama, action - men også store doser mellommenneskelige rivninger og nakenhet. 
The Americans anbefales på det sterkeste for deg som liker spenning knyttet til en konkret tidsperiode, den holder deg spikret til sofaen på sitt beste og både hovedpersonene Elisabeth og Philip, samt FBI-agenten Stan, skildres på utmerket måte. Har også flere sterke birolle-prestasjoner.

Tilgjengelige sesonger: Fire 

Stranger Things (2016)

80-tallet. Tiden da E.T. gikk på kino, Africa av Toto ble spilt enda mer enn på Radio Norge i dag, og amerikanske myndigheter utførte hemmelige eksperimenter som involverte parallelle universer og barn med telekinetiske evner. Eller, i denne originalserien fra Netflix gjør de i hvert fall det. Stranger Things følger en ung vennegjeng i en småby i Indiana, og når 12 år gamle Will Byers forsvinner på mystisk vis blir vennene ført inn i en mystisk verden. Andre sesong av serien blir lagt ut 27. oktober, så du har altså tid til å se de åtte episodene av første sesong omtrent 20 ganger om du begynner nå.


 

Nærnett

Les flere artikler fra Nærnett.