Veteranbil søker nytt bekjentskap

Hvem kan redde Willy?

Den 62 år gamle helten Willy har hatt et langt arbeidsliv, og håper å møte nye mennesker i pensjonstilværelsen. 

På brannstasjonen i Volda står en nedstøvet gammel brannbil. Den heter Willy og er 62 år gammel, i sin ungdom var den en av brannstasjonens viktigste støttespillere og har slukket mang en brann. Nå søker bilen ny eier.

Ble byttet ut

Brannbilen er en Jeep Willys modell fra 1957. Den var en av de første brannbilene som kom til Volda og var i sin tid et stort framskritt for slukking av brann. Til utpå 90-tallet fraktet Willy vann og brannmenn til flammene, men så ble den gamle helten erstattet med nyere, mer moderne kjøretøy. 

På 70-tallet var Willy med på å redde Volda kirke, som sto i brann.

I 31 år har Roy Inge Heltne vært brannmann i Volda. Da han begynte i tjeneste i 1988, var Willy en av bilene som rykket ut når det brant. 

HELT TRENGER HELT: Etter mange års innsats som brannbil, er det nå Willy som må reddes fra alderdommen.

– Jeg føler at han hører til her i Volda, men verken kommunen eller vi i brannvesenet har ressurser til å ta vare på den, slik man burde gjøre. Nå står den borte i en krok og forfaller mer og mer for hver dag som går.

Leter etter idealist

I en periode stod Willy hos Amcar Ørsta/Volda. En amerikansk veteranbilklubb. Men da de skiftet lokale, var det ikke lenger plass til bilen.

Styremedlem i klubben, Roy Martin Rotevatn, håper at det er en bilentusiast i bygda som kan ta over bilen og holde den ved like. Det samme gjør brannsjefen som også håper den kan være tilgjengelig for dem som måtte ønske å se den.

Brannvesenet har orientert kommunen om saken og foreslår å lyse den ut på kommunen sin hjemmeside og sosiale media. Slik kan de finne en idealist som kan ta vare på den her i Volda, ikke for videresalg. Det skriver de i et brev til kommunen.