HUMOR: Filmavisen tilbake på norske tv-skjermer

HUMOR: Comeback for Filmavisen

Filmavisen var i mange år et ukentlig innslag på norske kinoer. I 1963 ble det slutt på virksomheten, da de fleste medarbeiderne gikk over til NRK og Dagsrevyen. Men nå blåser statskanalen nytt liv i konseptet.

Ragnvald Just Forføn er sønn av den legendariske Filmavisen-medarbeideren Lorentz Forføn. I mange år har han hatt en drøm om å få videreføre arven etter sin far, og nå har NRK endelig gitt grønt lys for en oppstart av Filmavisen «2.0».

-Jeg hadde jo egentlig gitt opp håpet om å få være med på Filmavisen, og jeg følte at jeg i mange år stanget hodet mot en byråkratisk vegg, men helt siden jeg traff min kone har hun prøvd å overbevise meg om at jeg en dag skulle få drømmene mine oppfylt, og nå har det altså blitt bestemt at jeg skal få overta fars gamle rolle og dette gleder jeg meg selvfølgelig svært mye til!

Ragnvald smatter på pipen sin og sender fra seg et par tjukke røykskyer, før han veksler ømme blikk med sin utkårede. Det er tydelig at dette er et par som elsker hverandre høyt, selv om Ragnvald forteller at forholdet også byr på en del utfordringer.

-Heldigvis har jeg en veldig forståelsesfull kone som hjelper meg med alle hverdagens gjøremål. Vi snakker vaske, rydde, koke, stelle, og dette gjør hun i sitt eget tempo, noe som ofte irriterer meg, men når man er i et forhold så lærer man jo seg å komme til enighet, for man skal jo tross alt dele bolig sammen og da er det jo ikke noe kjekt med dårlig stemning!

I motsetning til sin mann er Ragnvalds kone Hilde-Gerd en stille og rolig sjel, og det er lett å se hvem som er den dominante parten i forholdet. Men selv om Ragnvald er en mann av den gamle skolen så er de ikke fremmed for litt tull og tøys i hverdagen:

-Min kone er en dame med masse energi og hun er alltid full av sprell og påfunn. Ja, her om dagen hadde hun sågar latt dolokket stå oppe!

Ragnvald humrer og ser bort på sin kone, før han reiser seg for å fylle opp matskålen til parets kjæledyr, Katt.

Det er tydelig at hele familien går spennende tider i møte - så får tiden vise om Filmavisen får sin renessanse på norske tv-skjermer.