Voldatalent jobber knallhardt for å komme tilbake på banen

Håndballspiller jobber seg tilbake fra skade

Lysten til å spille håndball er den største motivasjonen for Vanessa Sunde Hoel, som ble satt på sidelinjen etter en skade i desember. Den treningsglade jenta jobber seg sakte med sikkert tilbake. 

Se video lenger ned i saken!

– Det har aldri vært et alternativ å slutte. Det er dager jeg tviler på om det er verdt alt sammen, og om jeg noen gang kommer til å bli frisk nok til å spille igjen, sier Vanessa Sunde Hoel.

For snart ti måneder siden gikk det galt for håndballjenta Vanessa Sunde Hoel. I en kamp mot Ålesund røk hun korsbåndet rett av, og treningshverdagen ble forandret. I over et halvt år har hun jobbet knallhardt på sidelinjen, med ett mål – å komme tilbake på banen. 

– Det er til tider veldig tøft og det går veldig opp og ned. Det er ikke noe å legge skjul på at det er tøffest når jeg er her i hallen. Det er da jeg kjenner mest på hva jeg går glipp av, sier hun. 

Tøff læring 

Hoel innrømmer at det har vært mange tunge dager, tårer og mye mental jobbing. Hun forteller at det handler mye om å stenge alt litt ute og tillate seg å være litt lei seg i blant. 

Er du redd for å ikke komme tilbake på banen?
– Ja. Jeg er veldig veldig redd. Spesielt nå når jeg merker kneet blir sterkere. Jeg er veldig redd for at det skal skje igjen og at det alltid vil være mén etter skaden, sier hun. 

PÅ SKUDDTRENING: Vanessa Sunde Hoel får så langt ikke være med på annet enn skuddtrening sammen med sine lagvenninner. Her får hun tilbakemeldinger fra sin trener Halldor Stefan Haraldsson.

Voldatrener Halldor Stefan Haraldsson er ikke i tvil om at Hoel vil komme tilbake på banen. Han håper skadeperioden til og med kan gjøre henne til en enda bedre spiller. 

– Det jeg håper er at korsbåndskaden vil kunne hjelpe henne og at hun får enda bedre spilleforståelse og mer ro i eget spill. Nå har hun jo vært på sidelinjen i nesten et år og bare sett på kamper og treninger – kanskje det kan hjelpe. 

– Hvis hun er heldig og blir skadefri herifra tror jeg hun kan gå helt opp i eliten, sier han. 

Lysten til å spille håndball er den største motivasjonen

– Målet er å komme tilbake mye sterkere enn jeg var. Jeg skal være fysisk overlegen når jeg kommer tilbake på banen, sier Hoel. 

Selv mener hun det er en vei å gå før plassen på laget et tilbake, men hun er ikke redd for å ikke få sjansen. Hun anser seg selv som en annerledes spiller enn hva som er på laget nå, og kan bidra med mer skudd utenifra. 

– Hun er en sånn spiller alle vil ha på laget, sier Haraldsson. 

GODT HUMØR: På tunge dager prøver håndballjenta å holde humøret oppe. Selv tror hun nettopp dette har vært en viktig faktor til hvordan hun har taklet de tunge dagen.

Han mener Hoel både er en fantastisk spiller og person. 

– Hun har trent utrolig bra og har en ekstrem fysikk. Det er den størte grunnen til at hun kommer fort tilbake. 

Treningsglad 

Selv om Hoel har måttet bruke mye tid på rehablitering og øvelser alene, er hun glad i å trene. Hun bruker derfor store deler av uka på treningsstudio og i hallen. 

RÅ FYSIKK: Hoel bruker mange dager på studio og i hallen. Det har gitt resultater.

– Trening hadde jeg gjort uansett om jeg hadde drevet med håndball eller ikke – men det er håndballen som gir meg det lille ekstra sparket til å bare kjøre på. 

Målet er å spille i eliteserien, men Hoel poengterer at man får ta en ting av gangen. Først blir det å jobbe seg tilbake på banen. 

 

Reportasje om Vanessa Sunde Hoel i Nærsynets sending torsdag 12. oktober.