​HUMOR: Grove anklager mot Sommeridrettsforbundet

Idrettskonspirasjon

Norsk vinteridrett har hatt en høy status i mange år, men den har også blitt rammet av flere tabber. Nå hevder en varsler fra norsk toppidrett at de norske langrennsløpernes mange fadeser i skisporet er et resultat av systematisk sabotasje.
 

VM i Lahti 2017 endte som kjent ikke så bra som forventet. Flere av løperne på herresiden opplevde store nedturer, og selv om kvinnene gjorde det bra så vil nok mesterskapet huskes best for de øyeblikkene der alt gikk galt – som når Emil Iversen bestemte seg for å vise Iivo Niskanen Mr. Bean-parodien sin rett før mål under lagsprinten.

Nå kan imidlertid Nærsynet avsløre at det i virkeligheten har pågått et skjult spill i kulissene. En varsler fra sommeridrettsmiljøet, som vil være anonym med tanke på sin egen sikkerhet, hevder at han fikk i oppdrag å overtale sine kontakter i vintersporten til å sabotere Emil Iversens etappe på lagsprinten i Lahti.

Varsleren kommer også med flere sjokkerende påstander: Alle tabber og skandaler som har rammet skisporten, fra Oddvar Brås stavbrekk i ’82 til Therese Johaugs dopingdom i 2017, skal være nøye orkestrert av en skjult gruppe med dype bånd til sommeridrettsmiljøet. Ifølge Nærsynets kilde skal de være i harnisk over at at vinteridretten har en så stor status i Norge, og de skal være villige til å gjøre nesten hva som helst for å forandre på dette.     

Nærsynet har gjennomført flere skistav-tester for å sette søkelyset på sannsynligheten til flere av feilgrepene i skisporet – for hvor lett er det egentlig å knekke en skistav? Resultatene fra våre undersøkelser er mildt sagt nedslående, og gir grunn til bekymring.

Lederen for Sommeridrettsforbundet, Gro Jaage-Scho, benekter alt og sier i et intervju med Nærsynet at disse anklagene er falske.

Hun vil likevel ikke kommentere vår test av skistaver.