Strømmetjenester: Den nye folkesykdommen

KÅSERI: Alvorlig sykdom av strømmetjeneste

Som et resultat av overforbruk av strømmetjenester, har det dukket opp en ny sykdom. Den nevrologiske sykdommen har fått navnet Netflixiapati, og kan i verste fall føre til total paralyse.

HUMOR

Ronny Bleikfettli er et av de første tilfellene av sykdommen i Norge. Han begynte å utvikle symptomer for litt over et halvt år siden, og er nå nesten helt paralysert. Det eneste som gjenstår er noe bevegelse i øyne og munn, og nok funksjon i 
tommelfingeren til å delvis styre fjernkontrollen.
– Det begynte vel med at vi så på Netflix et par timer hver kveld. Nå er det Netflix døgnet rundt, sier Ronnys samboer Laila Gundersen.

Det finnes foreløpig ikke konkrete tall for hvor mange tilfeller av Netflixiapati som finnes i verden, men det har dukket opp rapporter om lignende symptomer i en rekke land over hele kloden. 
Nevrolog Irina Murnovitsj ved Volda sykehus har engasjert seg i Ronnys tilfelle. Hun kan fortelle at det hittil ikke finnes noen behandling for sykdommen, annet enn å holde bruket av strømmetjenester på et lavt nivå, under 16 timer om dagen.
– Hvis du merker at dagligdagse gjøremål – som å reise seg fra sofaen – blir veldig vanskelig, så bør du kontakte lege snarest, sier hun.

Leder for Møre og Romsdal KrF, Arild Johannes Kristensen, sier at hans parti vil legge ned et utvalg som skal se etter mulige løsninger på det eskalerende samfunnsproblemet strømmetjenestene utgjør. Han foreslår at for eksempel statlig monopol og rasjonering kan være veien å gå.