Vil at kommunen skal hete Batman

Vil at kommunen skal hete Batman

Arbeidet for sammenslåingen mellom Volda og Hornindal er godt i gang. Nå skal en nemd fastsette kommunenavnet og kommunevåpenet. De vil ha hjelp av folket.

Torsdag kveld var det god stemning på kommunesammenslåingsmøtet i Hornindal rådhus. De to kommunene er enige om det meste, men det er fortsatt et par ting som må falle på plass. Ordførerne fra Hornindal og Volda var tilstede sammen med en utvalgt nemd på totalt fem representanter fra sammenslåingskommunene. Denne nemda har ansvar for blant annet kommunenavnet og kommunevåpenet. Ordførerne har ikke noe med valget av kommunenavn og våpen.

– Vi vet at det er ​sterke følelser tilknyttet til navn, så her er det viktig at alle blir hørt, forteller ordfører i Hornindal, Stig Olav Lødemel.

Se befolkningen sine forslag helt i bånn av saken

– Vi må gå ut til folket og la de komme med sine forslag. Dette må vi gjøre gjennom ulike kanaler slik at vi også når de som ikke er så mye på internett, forklarer leder for nemda, Jon Tvinnerheim.

Nærsynet har dratt ut til befolkningen i både Hornindal og Volda for å høre hva de mente om saken. På dagsenteret for eldre hjemmeboende i Volda var de opptatt av at begge kommunene skal bevare sin identitet. Der var det forslaget Kviven kommune som stod sterkest. Dette forslaget ble også godt mottatt på seniortreffet på Huset vårt i Hornindal. Kommunevåpnene var allikevel litt forskjellig fra de eldre i de to kommunene. På dagsenteret i Volda prøvde de å kombinere de to kommunevåpnene som var fra før, mens på seniortreffet i Hornindal tegnet Ragnar Kirkhorn (91) sin egen versjon.

– Den store hønen representerer Volda kommune, mens den lille kyllingen er Hornindal. Jeg syns det er en god beskrivelse, ler Ragnar.

På SFO i Hornindal var det litt andre forslag som kom frem. Jonas (7) syns ikke det er så bra at kommunene skal slå seg sammen. Han syns Hornindal er best som det er nå. Allikevel var han åpen for at kommunene skulle slå seg sammen, men da må den nye kommunen hete Batman. Barna i Røysmarka barnehage hadde ikke så mange navneforslag, men det ble blant annet tegnet et gresskar som kunne bli det nye kommunevåpenet. Edgar (5) var kunstneren bak gresskaret.

– Jeg syns at gresskaret passer fint. Det ligner litt på ordføreren i Volda, sier Edgar.

Ordfører Jørgen Amdam lo da vi fortalte han om forslaget til Edgar. Han forteller at han kan se likhetstrekk, i hvert fall hvis man tenker på håret.

Den utvalgte nemda må komme med et navneforslag innen 1. juni. De fortalte at det vil komme muligheter for befolkningen til å få si sin mening. Hvordan dette vil foregå skal kommunene fortelle mer om når de har en plan for det. 

 

Seniormøte i Huset vårt, Hornindal
SFO Hornindal
Dagsenteret i Volda
Røysmarka barnehage, Volda