Normbryterne

Normbryterne

I løpet av denne våren, har Nærsynet blitt bedre kjent med en rekke mennesker som jobber i yrker som er stereotypiske for det motsatte kjønn. Serien har fått navnet normbryterne. 

Nærsynet har møtt to kvinner i typiske mannsdominerte yrker, ei som holder på med boksing og tre menn i typiske kvinnedominerte yrker.

Billakkerer Beatrice Bjørkedal trives godt i jobben sin. Hun oppfordrer andre jenter med interesse for bil og det mekaniske til å prøve seg, i stedet for å følge strømmen og søke det samme som venninnene sine. 

Foto/Redigering/Tekst: Elin Kristin Raudøy og Øyvind Holm Lønberg

Barnehagelærer Frank Vidar Andersen kommer fra Nord-Møre. Han mener at det er viktig at barnehagen gjenspeiler samfunnet og at det bør være en likeverdig fordeling av både menn og kvinner. 

Foto/Redigering/Tekst: Emma-Marie B. Whittaker og Ruben Kristiansen

Bokseren Ingela Eikrem fant ut at korps, håndball og andre slike aktiviteter ikke var noe for henne. Hun ville heller satse på boksing og har holdt på med sporten i tre år nå.  

Foto/Tekst/Redigering: Øyvind Holm Lønberg og Emma-Marie B. Whittaker

Helsesøster Daniel Eide Moltumyr jobber ved Ulstein helsestasjon, og er en av rundt 10 mannlige helsesøstre i landet. Moltumyr trives med å kunne ha gode og viktige samtaler med både barn og ungdom.   

Foto/Redigering/Tekst: Elin Kristin Raudøy, Silje-Lisette Tennøy og Helene Steinfeld Monsen

Maskinfører Sigrid Mathilde Haugen kommer fra Hornindal og kom inn i yrket litt tilfeldig. Hun trives godt med både kolleger og den store variasjonen på arbeidet. 

Foto/Redigering/Tekst: Øyvind Holm Lønberg, Elin Krisitn Raudøy og Helene Steinfeld Monsen

Sykepleier Jørn Humberset jobber på sykehjemmet i Volda. Han trives med jobben sin og synes at det er fint å ha en god blanding av både menn og kvinner på arbeidsplassen.  

Foto/Redigering/Tekst: Øyvind Holm Lønberg, Ruben Kristiansen og Helene Steinfeld Monsen