Møt mannen som har viet livet sitt til Hødd

Tom Hødd

– Tom er en legende. Han er jo Hødd. Ingen kjenner klubben eller Høddvoll så godt som han, sier Hødd-spilleren Steffen Moltu.

Tom Vågen (45) har tilbragt nesten hele livet sitt som en tro tjener til klubben i hans hjerte - Hødd. Det handler om mer enn bare fotball, for blåtrøyenes "altmuligmann".

– Hødd betyr mye. Hvis ikke jeg hadde hatt Hødd, så hadde jeg ikke vært sånn som jeg er i dag, forteller en åpen Tom Vågen til Nærsynet.

Mannen er født i Ulsteinvik og har bodd der i over 40 år. 28 av disse har han viet til fotballklubben. Det er mer enn bare et lag. Det er ikke først og fremst det sportslige aspektet ved klubben som har fått Vågen til å vie livet sitt til de blå og hvite fra Ulsteinvik.

– Hadde jeg ikke hatt en plass hvor jeg visste de tok vare på meg, så hadde jeg ikke holdt på så lenge som jeg har gjort.

– En humørspreder

Når Nærsynet følger han gjennom en kampdag på Høddvoll, snakker vi med flere i klubben som har kjent mannen i lang tid. Det spares ikke på komplimenter.

– Tom er først og fremst en humørspreder. Han er glad i å tulle med folk. Det som er så bra med Tom er at hvis du spør han om noe, så sier han aldri nei, forteller Kåre Gardshol i "Blåsarane", klubbens supporterklubb.

Får skryt av spillerne

Det er ingen hemmelighet internt i klubben at Tom Vågen er en man kommer til å bli kjent med. Han er like mye en del av spillergruppa som spillerne selv. Steffen Moltu har vært i Hødd i mange år og forteller om hvor viktig rollen til 45-åringen er.

– Tom er en legende. Han er jo Hødd. Ingen kjenner klubben eller Høddvoll så godt som han. Det første nye spillere møter er Tom og når han drar i gang "Sola er god" så er landet lagt, smiler han.

Så drar Tom igang med synginga. Det har han gjort i 28 år. Og det er all mulig grunn til å tro at han fortsetter med det i 28 nye år.