– Potensielt det morsomste jeg har vært med på noen gang

-Potensielt det morsomste jeg har vært med på noen gang

Even Finnøy (17) er en av deltakerne i årets UKM i Ørsta og Volda. 

På lørdag braker det løs i Ørsta kulturhus, for der skal årets UKM arrangeres. Forberedelsene er i full gang og UKM-koordinator og deltakere sier at engasjementet er positivt for ungdommene i nærmiljøet.

Med for fjerde gang

– Det er potensielt noe av det morsomste jeg har vært med på noen gang, sier Even Finnøy om det å delta i UKM landsfinalen i fjor. Han er en av ungdommene som skal ut i ilden nå på lørdag og stiller ut bilder for fjerde året på rad. Et godt fellesskap, utvidet nettverk, nye venner og en plattform hvor man kan uttrykke seg på en kreativ måte er noen av tingene han tar med seg fra UKM. 

Ungdommene bak kulissene

Under UKM er det ungdommene selv som skal ha mye av rosen. I tillegg til innslagene er det også mange ungdommer som jobber bak kulissene. André Hellebust (17) er en av ni påmeldte arrangører under årets unge kulturmønstring. I flere måneder har han vært med på forberedelsene til helgens begivenhet. Han er med for andre året på rad og mener det er viktig å bidra til å fremme kultur og lage litt show og liv og røre i området. Han gleder seg til et fullspekket show med sang, dans, foto, tegning og mange andre innslag.

UKM-koordinator Rebecca Riise Bjerknes er en av de voksne som er med å arrangere. Hun understreker at det at ungdommene selv er med å arrangere, sånn som André, skaper både engasjement og en eierskapsfølelse. Bjerknes vektlegger betydningen UKM har i nærmiljøet, både mellom Volda-ungdommen og på tvers av kommunegrensene.