Vil utvide kampsportmiljøet på Søre Sunnmøre

Kampsport

– I løpet av to år skal Varg Kampsport og Fitness finnes i alle sentrale strøk på Søre Sunnmøre, sier leder i den nye idrettsforeningen, Petter Faye Rundereim.

Vi spør grunnlegger og styrelederen i den nye idrettsforeningen i Ulsteinvik, Petter Faye Rundereim om kampsport ikke gjør smertelig vondt når vi møter han før onsdagens trening. Han begynner å le.
– Trening gjør jo alltid vondt, smiler han.

Rask suksess

Det har gått som ild i tørst gress for den nyoppstartede idrettsklubben, Varg Kampsport og Fitness. Fra de første treningene startet opp i januar er idrettsforeningen allerede nødt til å begrense utviklingen for å takle den nåværende meldte interessen.

– Vi merker at snøballen har begynt å få fart, så vi er nødt til å holde igjen pågangen, sier styrelederen til Nærnett.

– Kampsport er for alle som klarer å komme seg opp fra sofaen.
                  (Styreleder i Varg Kampsport og Fitness, Petter Faye Rundereim)

Petter Faye Rundereim
Leder i Varg: Petter Faye Rundereim

Stor etterspørsel

Varg Kampsport og Fitness tilbyr treninger innen kickboksing, boksing, selvforsvar og grappling, og operer i dag med tre trenere pluss en treningsinstruktør. Rundereim vil ikke gå ut med medlemstall, men fastslår at Varg er nødt til å anskaffe flere trenere i løpet av et halvt års tid for å møte etterspørselen som har meldt seg.

Per dags dato vil det kun være mulig å melde seg inn i Varg frem til slutten av mars. Petter Rundereim har likevel store planer om å utvide konseptet til resten av Søre Sunnmøre når klubben er klar for det.

Ønsker å utvide

Størsteparten av medlemsmassen til Varg kommer fra Ulsteinvik og Hareid, men folk fra Volda har allerede begynt å melde seg inn. Rundereim legger ikke skjul på at dette er et skritt i riktig retning.

– I løpet av to år skal Varg Kampsport og Fitness finnes i alle sentrale strøk på Søre Sunnmøre, konstaterer han til Nærnett.

Et synlig kampsporttilbud

Lederen har tidligere selv drevet med mange ulike kampsporter og har erfaring som intruktør i kickboksing, boksing og taekwondo fra før. Han er opptatt av individuell utvikling og ferdighetsnivå, og sier kampsport er for alle som klarer å komme seg opp av sofaen.

Motivasjonen bak initiativet kom fra tomrommet idrettstilbudet i området inneholdt. Rundereim mener kampsporten var det som manglet. Den gifte trebarnsfaren forteller at tilbudene også var vanskelige å vite om da han selv startet opp. Ålesunderen ønsker derfor nå å drive et synlig kampsporttilbud for alle som ønsker å være med.

Friluftsliv og fotokurs

Idrettsforeningen tilbød opprinnelig kun kampsport, men har nylig utvidet tilbudet også til friluftsliv og fotokurs.

– Jeg vet ikke om det er kampsportfeber, men det i hvert fall feber etter noe nytt på Sunnmøre.

Rundereim legger til at det fortsatt er kampsporttilbudet som har særlig stor pågang.