30.000 flere besøkende hos Volda Skisenter

Gruste fjorårets skisesong

Volda Skisenter har mangedoblet fjorårets besøkstall denne sesongen. Nå jobbes det med å forbedre bakkene ytterligere inn mot neste sesong. 

Øyvind Flåskjer
FORNØYD: Driftsleder ved Volda skisenter, Øyvind Flåskjer, er veldig fornøyd med forholdene i bakken og det økte besøkstallet. Foto: Emil Johansen

– Tror ikke folk er vandt med at det er så bra sesong som det har vært i år, sier driftsleder ved Volda Skisenter Øyvind Flåskjer. 

Bare i februarmåned i år har Volda Skisenter hatt opp mot 30.000 flere besøkende enn i løpet av samme måned i fjor. Bakgrunnen for dette er at det har vært mye snø og lavere temperaturer, som gjør at natursnøen kan ligge lenger. 

– Jeg har vært her nesten hver dag siden jeg feiret bursdagen min, sier Mia Mehl Romestrand som er en av de besøkende i bakken siste dag i vinterferien. 

Bruker kun natursnø

– Snøen er mer uforutsigbar, for man vet ikke hvor mye man får. Natursnøen er i hvert fall bedre å kjøre på, det mener i hvert fall jeg, sier Flåskjer. 

Videre forteller Flåskjer at skisenteret i år har vært veldig heldige med snømengdene. Det er én meter snø i bunnen av bakken og opptil to meter på toppen. 

Til tross for at skisenteret har hatt problemer med å holde storetrekket åpent, investeres overskuddet på andre prosjekter enn snøkanoner. 

Skal forbedre storetrekket

Ivar-Otto Kristiansen
OVERSKUDD: Styreleder Ivar-Otto Kristiansen forteller at overskuddet skal gå til utbedring av bakkene. Foto: Emil Johansen

Styrelederen ved Volda Skisenter, Ivar-Otto Kristiansen, forteller at det tidligere har vært problemer med groper og lite snø i storetrekket i perioder med mildvær. 

– Det er dette vi skal forbedre inn mot neste sesong, konstaterer Kristiansen.