Tatt med flere kilo narkotika og drapstruet NAV-ansatt 

Narkotiltale

OPP I RETTEN: En mann fra Volda er tiltalt for en rekke forhold, og må onsdag i nesten uke møte i Søre Sunnmøre tingrett. Foto: Arkiv 

I en tidsperiode på ca. to år, skal en mann fra Volda ha skaffet til sammen 2,3 kilo amfetamin og 500 gram hasj. Nå risikerer han over seks år i fengsel.  

En mann i slutten av trettiårene må i neste uke møte i Søre Sunnmøre tingrett tiltalt for en rekke forhold. Fra juli 2015 til mars 2017 skal han ha oppbevart til sammen nesten tre kilo narkotika. Han er også tiltalt for å ha solgt 20 gram amfetamin og kjøpt fem gram marijuana. 

I tillegg til dette er mannen tiltalt for flere andre lovbrudd.  

Drapstruet offentlig ansatt

Ut i fra tiltalen kan vi lese at mannen i oktober 2016 skal ha stjålet et mastercard med tilhørende kode, hvor han senere tok ut nærmere 20.000 kr. I samme tidsperiode skal mannen ha kommet med en rekke drapstrusler mot en NAV-ansatt. Han skal også ha sagt med aggresiv tone at han skulle rive ned hele NAV-kontoret.  

Les også om den andre narkotiltaten på kort tid i Søre Sunnmøre tingrett

Risikerer lang straff

Nå risikerer mannen altså over seks år i fengsel, i teorien, selv om det neppe er snakk om mer enn tre år i praksis. Rettssaken starter i Søre Sunnmøre tingrett onsdag 20. september, og det er satt av tre dager.