– Tror det må være norgeshistoriens lengste sett
 

Norgeseliten målte krefter i Voldahallen

SEIER: Spillerne fra TIF Viking jubler etter å ha tatt poeng i turneringen. Foto: Nicholas Noreng

Landets beste volleyballspillere har i helga gjort sine siste forberedelser før årets sesong i Volda. Eliteturneringen, arrangert av KFUM Volda, er i ferd med å bli en tradisjon.
 

I år gikk forhåndsfavorittene TIF Viking fra Bergen av med seieren, etter en nervepirrende gruppefinale mot Førde. I kampens første sett ble det spilt nesten førti overtidspoeng før en vinner kunne kåres.

FORNØYD: Arrangør og Volda-trener Leif Røv. 
Foto: Nicholas Noreng 
​​​​


– Jeg tror det må være norgeshistoriens lengste sett. Det varte i 47 minutter. Det er helt fantastisk, og at det skjedde her i Voldahallen gjør det enda bedre, sier arrangør Leif Røv til Nærnett.

I en ordinær volleyballkamp spilles det fem sett, hvor laget som først får 25 poeng vinner settet. Man må likevel vinne settet med minst to poeng, og det var dette som gjorde at søndagens kamp ble så lang. Lagene fulgte hverandre tett hele veien, og ingen klarte å dra ifra. Til slutt klarte altså TIF Viking å dra i land sett-seieren, på stillingen 43-41.

INNSATS: TIF Viking gikk av med seieren etter å ha kjempet seg gjennom tre tøffe kamper. 
Foto: Nicholas Noreng

– For å ha litt kontroll på tiden spiller lagene bare tre sett i denne turneringen. Lagene får poeng pr vunnet sett, i tillegg til poeng for å vinne hele kampen. Det gjør at hvert sett teller, og da får vi slike kamper som denne, fortsetter Røv.

Han er til vanlig trener for herrelaget til KFUM Volda, som spiller i andredivisjon, men i helga er det gjestene fra nevnte TIF Viking, Førde, Koll fra Oslo og Stod fra Steinkjer som har fått oppmerksomhet.

– Hele klubben har vært involvert. Det har vært en god atmosfære, omtrent 100 tilskuere, og vi har fått bra tilbakemeldinger fra spillere og trenere. Lagene får en profesjonell ramme, og alle lagene sier de håper å bli invitert neste år, smiler han lurt.

Turneringen, som Nærnett tidligere har omtalt, ble startet i fjor som et ledd i samarbeidet med den polske storklubben Lotos Trefl Gdansk. De deltok ikke i år, men Røv ser også andre positive sider ved å arrangere en slik turnering i Volda.
– Klubben vår har en lang og stolt tradisjon, helt tilbake til 1964. Folk vet om Volda. Vi produserer spillere som spiller på lagene som kommer her i helga. Vi har en posisjon i volleyball-Norge, og det skal vi ha, sier han bestemt.

Målet for klubben er klart, de skal tilbake i toppen av norsk volleyball.
– Vi har et damelag i førstedivisjon, rett under toppen. Så har vi et spennende lag i andredivisjon for herrer, hvor vi har vunnet divisjonen de siste to gangene. Vi har en kjempespennende spillergruppe, og neste år er vi kanskje i førstedivisjon med herrene også. Da er det naturlig å bygge et fundament for å komme opp i eliten. Det er ingen «quick fix», men det er den langsiktige målsetningen.

Neste år er målet, ifølge Røv, å også arrangere en liknende turnering for damene.