Hafast er ikke overrasket 

NTP

STORT PROSJEKT: Hafast jobber for fergefritt E39 mellom Hareid og Sula. Illustrasjon: hafast.no

Hafast-sjef Kjell Sandli er ikke overrasket over at prosjektet deres ikke ble nevnt på dagens pressekonferanse om den nasjonale transportplanen.   

Onsdag morgen ble det holdt pressekonferanse i Ålesund hvor flere deler av den nasjonale trafikkplanen ble lekket. Møre og Romsdal har foreløpig fått 3,4 milliarder til ventende prosjekter. Ingen av Søre Sunnmøres prosjekter står på listen.

Tirsdag kveld ble de første prosjektene på nasjonal transportplan (NTP) lekket av statsministeren selv. Blant prosjektene som stod på denne listen for bevilgning av penger var blant annet en ny ringvei øst mellom Arna og Vågsbotn, ny fergefri E39 mellom Ådland og Svegatjørn samt Sotrasambandet. Erna Solberg fortalte også at det blir ny E16 samt dobbeltspor på jernbanen mellom Arna og Stanghelle, ifølge NRK.

Ønsker midler

Hafast er et fergefritt samband mellom Hareid og Sula over Sulafjorden, som er under planlegging. Hafast er en del av E39, og er et av Vesltandets største prosjekter. 

– Våre ambisjoner og forventninger er at Statens vegvesen fortsatt skal få midler slik at vi kan være påbyggingsklar i 2022/2023. Hadde vi stått på listen i dag hadde jeg nesten hoppet i taket, sier Sandli. 

Strynefjellsvegen ikke prioritert

Et annet prosjekt som står på listen for forventede prosjekter er Strynefjellsvegen. En viktig transportåre. Vartdal Plast benytter seg stadig av denne strekningen. 

– Det vil være til stor fordel om denne vegen blir forbedret. Vi vil gjerne ha denne vegen i bedre stand, hvis det er mulig, sier logistikksjef Christian Vartdal til Nærnett.