Einar Orten Trovåg er den nye lederen for Fotballgruppa til Hareid IL

Ny leder i Hareid IL

Einar Orten Trovåg er tilbake som leder for fotballgruppa til Hareid IL. FOTO: Privat

– Mitt hovedansvar er at aktiviteten i Hareid IL er stor

Onsdag 27. mars ble det klart at Einar Orten Trovåg blir ny leder for fotballgruppa til Hareid IL, melder Vikebladet. Grunnen til lederskiftet er at den forrige lederen måtte trekke seg grunnet helseproblemer, sier Trovåg til Nærnett. Han har ikke vært med i styret siden 2016, men har erfaring fra tidligere. Han har allerede vært leder, nestleder og sekretær i fotballgruppa. Men i år har idrettslaget endret strukturen.

– Vi er organisert på en annen måte enn sist jeg satt i styret. Organisasjonen er inndelt i et fotballstyre på toppen, og så undergrupper: anlegg, arrangement, fair play, og et sportslig utvalg. For meg er jobben å administrere alt dette og stake ut en kurs for fremtiden, sier Trovåg til Nærnett.

Han sier peker også på at lederbyttet ikke var planlagt, da man vanligvis gjør disse valgene på idrettslagets årsmøter. En leder har normalt jobben ut en bestemt periode.

–  Lederskiftet kom litt ute i  perioden. Den forrige lederen måtte trekke seg av helsemessige grunner. Men den utfordringen får vi bare ta. Jeg tror det blir kjekt, sier Trovåg.

Senior-fotballlaget til Hareid IL befinner seg foreløpig i 4. divisjon. Men dette er ikke Trovågs eneste ansvar. Han er ansvarlig for hele fotballgruppa.

– Mitt hovedansvar er at aktiviteten i Hareid IL er stor, når denne sesongen her er slutt.