Svein-Arne Vik tar over som flyplassjef

Ny sjef på Hovden flyplass

ILLUSTRASJONSFOTO: Hovden lufthavn ligger på Hovden i Ørsta kommune. FOTO: Arkiv

1. desember tar Svein-Arne Vik over som flyplassjef etter Terje Nergård, og håper som følge av omstillingen å kunne tilbringe mer tid i hjembygden Loen.

Med erfaring hovedsakelig fra kommunikasjonsbransjen tar Svein-Arne Vik over som flyplassjef etter Terje Nergård. En omstilling som gjøres med godt mot, ifølge Vik.

– Det føles bra, og jeg gleder meg til å ta fatt på det hele, forteller Vik fra kontoret sitt hos Vy i Oslo. 

Svein-Arne Vik, (fra 1. des) flyplassjef på Hovden flyplass
FOTO: Pressefoto

Det er nemlig ikke en umiddelbar overtakelse som skal skje. Først i desember skal Stein-Arne Vik ta over kontrollen over flyplassen, noe han gleder seg til.

– Denne jobbmuligheten åpner for at jeg kan sove hjemme hver natt, noe som har vært vanskelig med de siste jobbene jeg har hatt, forteller Vik. 

Lite rom for endring

Svein-Arne Vik har gjennom sitt karriereløp fått bygd opp sterk kompetanse i kommunikasjonsbransjen, og har i all hovedsak jobbet direkte med kunder. Dette ser han for seg at blir den største forandringen når han første desember kan kalle seg sjef for Hovden Lufthavn. 

– I motsetning til tidligere jobber er ikke dette en markedsjobb, hvor jeg tidligere har jobbet direkte med kunder. Nå vil det handle mer om å drifte flyplassen, ha en god dialog med ansatte og lage gode rutiner, sier Vik til Nærnett.

Til tross for at bytte av sjef kan føre til endringer, ser ikke Svein-Arne for seg å gjøre noen umiddelbare forandringer på driften av flyplassen som har vært i drift siden 1971. 

– Jeg kommer først og fremst til å fokusere på og sette meg inn i de systemene og rutinene som allerede er etablert der. Om vi gjennom dialog med de ansatte ser behov for endringer tar vi det når den tid kommer, avslutter Vik.