Ny friidrettssjef: - Ser forbedringspotensial

Ny toppidrettssjef fra Hovdebygda

Erlend Slokvik (56) skal sørge for at Ingebrigtsen-brødrene leverer gode resultater under OL i Tokyo 2020. Foto: creative commons.

Erlend Slokvik (56) fra Hovdebygda i Ørsta skal sørge for gode norske friidretts-resultater i OL i Tokyo 2020. 

Han ble presentert som toppidrettssjef i friidrettsforbundet på en pressekonferanse på Idrettens hus tidligere i dag. Slokvik forlater jobben som president i skiskytterforbundet og tiltrer stillingen umiddelbart. 

– Det blir en spennende utfordring. Det som trigget meg var at jeg ville jobbe enda tettere på trenere og utøvere enn jeg har gjort i det siste. Det har vært gjort en veldig bra jobb. Og måten Håvard (Tjørhom) har tenkt på, harmonerer mye med slik jeg er skolert, og hvordan jeg jobber med utvikling av toppidrettsutøvere, sier Slokvik på pressekonferansen. 

Store sko å fylle

Norsk friidrett har hatt stor suksess under den forrige toppidrettssjefen Håvard Tjørhom, og Erlend Slokvik får nå ansvaret for at oppturene med Karsten Warholm og Ingebrigtsen-brødrene fortsetter. 

Erlend Slokvik
Erlend Slokvik (56) er ny toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund. Foto: Privat

– Det kan jo være skremmende, men på en annen måte er det behagelig også. Da vet du at ting fungerer bra. Slik var det også når jeg tok over orienteringslandslaget og skiskytterlandslaget. Det var bra kvalitet på det som foregikk. Men det gikk an å gjøre det enda bedre. Og det gjorde vi.

– Jeg ser at det finnes forbedringspotensial. Ikke minst er det viktig å tenke på at vi skal få fram nye utøvere også om fire-fem år, og ikke bare de som akkurat er best nå, sier Slokvik til NRK. 

Trygg på valget

En som var fornøyd etter pressekonferansen var generalsekretær i Norges Friidrettsforbund, Kjetil Hildeskor. 

- Vi valgte Erlend (Slokvik) på grunn av hans brede erfaring i norsk idrett. Han har både den kompetansen og de egenskapene vi er ute etter i denne rollen. Vi forventer at han skal gjøre en god jobb og videreføre arbeidet Håvard Tjørhom har gjort, sier Hildeskor til Nærnett. 

Slokvik er på vei til Tokyo i friidrettsforbundets tjeneste i skrivende stund.