Lager en antalogiserie om urbane myter på nett

2. året på medieproduksjon produserer web-serie

PÅ SETT: Kevin Berntsen sitter klar for å spille inn en scene til serien. Foto: Bim Totland 

Elevene på medieproduksjon produserer Creepypastahistorier i en av sine web-serier i år. 

De som går 2. året på medieproduksjon ved Høgskulen i Volda produserer en web-serie hvert år. Til forskjell fra tidligere produseres det i år tre ulike web-serier, og ikke én som det har blitt gjort før. 

Produsent for serien Thomas Lind. Foto: Bim Totland 

Produsent, Thomas Lind, forteller at serien deres handler om ulike Creepypastahistorier. Dette går ut på urbane myter som oppstår på internett, som regel fra nettstedet Reddit.  

– Folk skriver skumle historier om hva som helst, også skal vi filmatisere noen av dem med temaet sosiale medier. 

Det skal lages fem episoder som alle handler om hvert sitt sosiale medium, i rekkefølgen; Snapchat, Tinder, Instagram, Facebook og Discord (En slags skype for gamere). Alle episodene er basert på allerede eksisterende Creepypastas, med unntak av episoden om Discord. 

Profesjonell produksjon 

Episoden de filmer nå handler om Anthony. Han er alene hjemme og mottar mange snapper på Snapchat, i tillegg til å bli trakassert av en ukjent person kalt Hector. Det er førsteklassingen på Drama og Teater, Kevin Berntsen som har hovedrollen. 

– Jeg syns det har vært gøy å være del av en så profesjonell produksjon hvor alle har hatt en tydelig rolle, og tatt det veldig seriøst. Det har også vært krevende siden jeg aldri har spilt ordentlig foran et kamera før, og det er et skille mellom å stå på en scene og foran et kamera.  

Skuespiller i serien Kevin Berntsen. Foto: Bim Totland 

Berntsen forteller at han fikk vite om rollen gjennom Drama og Teater-studentenes egen gruppe. Der ble det lagt ut et innlegg om at produksjonsstudentene søkte gutter mellom 18-25 år til en web-serie. 

– Det skulle handle om skrekkhistorier og jeg syns det er interessant å lese om, så jeg ble veldig nysgjerrig på prosjektet. 

En antalogiserie

De tre seriene som årets studenter lager har ingenting med hverandre å gjøre. De handler om tre helt forskjellige ting. Serien som handler om Creepypastas er en antalogiserie, som vil si at ingen av episodene avhenger av hverandre, bortsett fra at hver episode introduserer det respektive mediet på samme måte. 

Studentene jobber med serien gjennom hele året. I 3. semester var elevene i en planleggingsfase hvor de lagde grunnmuren til web-seriene de produserer nå. 

Lind forteller at som produsent har han måttet ha kontroll på alt som foregår, både på og utenfor sett. 

– Det er utrolig mye arbeid. Jeg må fikse alt av utstyr, skuespillere og innspillingssteder for serien. Det er klart det er en utfordring å ha en rolle med så mye ansvar, men jeg syns det er veldig gøy også, avslutter Lind.