– Jeg har noe uoppgjort i OL

Anders Fannemel mister hele sesongen grunnet skade. Foto: NTB Scanpix

SKADET: Anders Fannemel (28) mister hele sesongen grunnet skade. (Foto: NTB Scanpix)

Anders Fannemel blir ikke å se i hoppbakken som utøver denne sesongen etter et stygt fall i Wisla i sommer. Honndølen er derimot motivert for å slå sterkt tilbake allerede neste sesong. 

I juli skadet Anders Fannemel seg stygt på trening med hopplandslaget i Polen. 28-åringen røk korsbåndet og menisken i det venstre kneet, og mister hele den kommende sesongen. 

– Det blir veldig rart å være bort fra hoppingen så lenge. Jeg har aldri vært i nærheten av å ha en så alvorlig skade. Jeg tror jeg kommer til å kjenne ekstra på det når snøen kommer og de andre gutta skal begynne å hoppe. Det er er jo det artigste man kan gjøre, sier Fannemel, som må belage seg på en lang rehabilitering. 

– Har sikkert mistet halve muskelmassen

Honndølen opererte kneet for snaue 10 uker siden. 

– De første seks ukene gikk jeg med krykker og brukte skinne, så da hadde jeg en del begrensninger. Jeg har brukt fire uker nå på å kaste krykkene og rett og slett lære meg å gå igjen samtidig som jeg har jobbet med mobiliteten i kneet.

– Foreløpig sliter jeg med å bøye mitt venstre bein. Jeg har sikkert mistet halve muskelmassen i venstre lår, så jeg har en stor jobb å gjøre med å bygge opp igjen styrken i beinet, forklarer landslagshopperen. 

Fannemel tror ikke han vil hoppe på ski igjen før sommertreningen starter opp om cirka åtte måneder. Han er derimot klar på at han skal slå sterkt tilbake neste sesong. 

– Jeg har ikke tenkt så mye på hvordan nivået mitt er når jeg skal begynne å hoppe igjen, men jeg håper å bli så god at jeg kan bli tatt ut til VM i Oberstdorf i 2021.

Motivert for å komme tilbake 

Tidligere landslagshoppere som Kenneth Gangnes og Anders Jacobsen har vist at det er mulig å komme tilbake på toppnivå etter alvorlige korsbåndskader. 

– Jeg må først og fremst ta tiden til hjelp. Det går trådt, men det er ikke så mye man får gjort med det. Det er flere utøvere som har slått tilbake etter langvarige skader, så jeg vet det er mulig, men jeg må bare vente og se hvordan det blir, sier Fannemel. 

Hans langsiktige mål er OL i Beijing i 2022. 

– Jeg føler jeg har noe uoppgjort i OL-sammenheng, så det hadde vært veldig kult å få bli med til Beijing.